Rusya yanlısı Ukraynalılar, hükümet binalarına saldırıyor

/ Kaynak: İHA
Rusya yanlısı Ukraynalılar, hükümet binalarına saldırıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna'nın Kharkiv ve Donetsk kentlerinde Rusya yanlısı göstericiler yönetim binalarına saldırdı, Rus bayrağını göndere çekti.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Kharkiv'de Rusya yanlısı göstericiler bölgesel yönetime ait binaya saldırdı. Binaya zorla girmek isteyen göstericiler güvenlik güçlerine biber gazı sıktı ve taş attı. Yetkililer özellikle binaya yakın bölgelerde sık sık silah sesi duyulduğunu belirtti. Binaya Rus bayrağı asmaya çalışan göstericiler Rusya lehine de tezahüratlar yaptı. Rusya'ya yakınlığıyla bilinen doğu kentlerinden olan Kharhiv'de daha önce de muhaliflerle imzaladığı anlaşma sonrası ortadan kaybolan devrik cumhurbaşkanı Yanukoviç bir süre saklanmıştı.

Öte yandan, Donetsk kentinde de Rusya yanlısı göstericiler protestolarda bulundu. Bölgede bulunan yönetim binasını ele geçiren göstericiler Ukrayna bayrağı yerine Rus bayrağını göndere çektiler.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...