Çanakkale Boğazı'ndan iki Rus savaş gemisi geçti

Çanakkale Boğazı'ndan iki Rus savaş gemisi geçti

DÜNYA Haberleri

Kırım krizinden sonra Rusya'nın geri çağırdığı iki Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Çanakkale Boğazı'ndan iki 2 Rus savaş gemisi geçiş yaparak Karadeniz'e doğru ilerlemeye başladı. Rusya, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Akdeniz'e görevlendirdiği 150 borda numaralı Saratov ile 156 borda numaralı Yamal isimli 2 savaş gemisini Ukrayna ve Rusya arasındaki Kırım krizinin ardından Karadeniz'e çağırdı. Savaş gemileri saat 16.00'da Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir botun refakat ettiği savaş gemileri manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu döndükten sonra gözlerden kayboldu.

Alligator tipi Saratov, 3400 ton ağırlığında olup Rusya Karadeniz Filo'sunda bu sınıfta görev alan 2 gemiden biri. Ropucha tipi Yamal ise 2200 ton ağırlığında, Rusya Deniz Filosu'nda 12 adet görev alan modeli bulunuyor. Bu iki geminin boğazlardan geçişi Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin izin verdiği tonaj sınırları dahilinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...