Başbakan Erdoğan Osmaniye'de konuştu

Başbakan Erdoğan Osmaniye'de konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye'de konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mart Pazartesi günü Osmaniyelilerle buluştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Niğde mitinginin ardından Osmaniye'de şuanda bir miting veriyor. Osmaniye'de onbinlere seslenen Erdoğan konuşmasında Ak Parti'nin seçimlerden şimdiden birinci çıktığını söyledi.

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle devam ettirdi:
Başbakan Erdoğan Osmaniye'de seçim çalışmalaraı kapsamında halka hitap etti.
Başbakan Erdoğan Osmaniye mitinginde cemaat ve muhalefete yüklendi. Daha önceki kayıtlar nedeniyle MHP'nin cemaate tepki gösterdiğini söyleyen Erdoğan, "Şimdi araları kıyak" ifadesini kullandı.

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"İlçelerin imamları var. Bir de ablaları var. Bu ablalar kapınızı çalıp, AK Parti dışında MHP ve CHP'ye oyunuzu verin diyebilirler.

Ayrıca cenneti, cehennemi de satabilirler. 30 Mart'ta bunlara şunu söyleyeceksiniz; Benim başörtümle siz uğraştınız. 28 Şubat'ta bizim imam hatip ve üniversiteler kapatılırken sizin imamınız başörtüsü furuattır dedi. Açın başlarınızı girin üniversitelere dedi.

Bir ayrım olsun diye söylemiyorum, biz bu işte çok çile çektik, çok bizimle uğraştılar. Fakat biz bir ayrım yapmadık. Şu anda bu kainatın imamı başların açılmasını emretti. Üniversitelere öyle girin dedi. Şimdi de utanmadan sıkılmadan kapılara geliyor. Savaş Ay bir zamanlar röportaj yapmış bu imamla.

Çok enteresan bir ifadesi var. Ben hazreti Cebrail'i çok severim diyor. Hatta o hatırıma geldiği zaman burnum sızlamaya başlar. Hayatımda bir kez oy kullandım; hazreti Cebrail parti kursa ona bile oy vermem' diyor. Bu zat şimdi CHP ve MHP'ye oy verin diyor. Gelin 30 Mart'ta bu oyunu bozun diyorum.

30 Mart bundan dolayı başka. MHP'nin genel başkanı bizim durumumuza daha önceden düşmüş ve okyanıs ötesine verip veriştiriyordu. Ama şimdi araları kıyak. Demek ki bir an oluyor öyle bir an oluyor böyle. 30 Mart'ta bu çarkı tersine çevirmek için gece gündüz kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Göreve geldiğimizde Türkiye'de milli gelir 230 milyar dolardı. Şu anda 800 milyar dolar. Burada özellikle MHP'ye gönül veren, CHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Biz iktidarı MHP'den aldık. MHP 5 yıl durması gerekirken durmadı. Kaçıp gitti 3.5 yılda.

İhracatımız 36 milyar dolardı. Biz 10 senede 152 milyar dolara çıkardık. MHP borçlandı, IMF'ye 23.5 milyar dolar borç bıraktı. Peki ey MHP, sayın genel başkan bu borcu kim ödedi? Biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, şimdi 124 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu iktidar bu borçları ödeyip, Merkez Bankası'nın rezervlerini bu duruma getirebilir mi. 11 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık.

İşçi memur kardeşlerim sizi yıllarca sömürdüler. Zorunlu tasarruf adı altında para kesildi. 13.5 katrilyondu bu para. Bir devlet işçi ve memuruna borçlu olabilir mi? Biz bu borcu da ödedik. Konut edindirme yardımı altında da para kestiler. 3.5 katrilyonluk bu parayı da biz ödedik.

Bunlara rağmen CHP ve MHP kirli işler peşinde koşuyor. Osmaniye'den MHP'nin Genel Başkanı'na çok basit bir soru soruyorum; Sayın Genel Başkan neden susuyorsun? Milletvekillerinin görüntülerini yayınlayan bu alçaklar karşısında neden susuyorsun? Milletvekili seçimlerinde senin mileltvekillerinin görüntülerini bunlar yayınladılar. Neden susuyorsun? Milletvekillerini, il başkanlarını dinleyen bu hainler karşısınde neden susuyorsun 450 MHP'li yol arkadaşını dinleyen bunlar karşısında neden sus pus oluyorsun?

Ey genel başkan Gezicilere sahip çıkmak sana mı kaldı? İstanbul'un fethinden rahatısız olanlara sahip çıkmak sana mı kaldı?

Merhum Said-i Nursi'nin ömrü zindanlarda geçti. Son nefesine kadar mücadele ediyor, son nefesine kadar dirayetten, vakardan, Hakk'a teslimiyetten taviz vermiyor. Sibirya'dan kaçıp vatanına geliyor ama vatanının hapishanelerinden kaçmayı dahi düşünmüyor. Şimdiyse onun izinden gittiğini iddia edenler, hiçbir sebep yokken vatanlarından kaçıyor, hiçbir sebep yokken Pensilvanya'yı bırakıp ülkeye dönmüyorlar.

Bütün bu yapılanlar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. CHP darbe ve kasetlerin partisidir. MHP dönüş yapmazsa alnına bu işbirliği nedeniyle büyük bir leke gelir."

ARSLANTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR

Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Başbakan Erdoğan"ın katılımıyla gerçekleştirilecek Büyük Osmaniye Mitingi'nin 3 Mart 2014 Pazartesi günü saat 16.00"da Devlet Bahçeli Meydanı"nda yapılacağını söyledi.

Hazırlıkların tamamlandığını ve Osmaniye"nin büyük buluşmaya hazır olduğunu ifade eden Arslantaş, "Osmaniyeliler büyük bir coşku ile bir kez daha Başbakanımızı bağrına basacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan"ın katılımıyla gerçekleştirilecek Büyük Osmaniye Mitinginin 3 Mart 2014 Pazartesi günü saat 16"da Devlet Bahçeli Meydanı"nda yapılacağını söyleyen Ak Parti Osmaniye İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Osmaniye"nin büyük buluşmaya hazır olduğunu belirtti.

Büyük Osmaniye Mitingi için tüm hazırlıkları tamamlandıklarını ifade eden İl Başkanı Arslantaş, Osmaniyeliler büyük bir coşku ile bir kez daha Başbakanımızı bağrına basacaktır dedi.

Daima Hizmet Daima Millet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Arslantaş, "Türkiye 12 yıl içinde Ak Parti hükümetiyle çok önemli mesafeler kat etti ve hayal gibi görünen nice hedefe ulaştı. Bizim, Türkiye"ye ilişkin çok daha büyük hedeflerimiz var. Bu güzel ülkeyi, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023"te, dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna yükseltmek, ekonomisiyle, demokrasisiyle, refah seviyesiyle, itibarına itibar, gücüne güç katmak istiyoruz. 30 Mart, Yeni Türkiye hedeflerinin milletimizden bir kez daha onay alacağı, Türkiye"nin istikrar ve güven içinde geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığının güç kazanacağı bir tarih olacaktır. 30 Mart, büyüyen ekonomiye, Milli Birlik ve Kardeşliğimize, Milli İradeye, Büyük Türkiye Hedeflerine yönelik saldırılar karşısında, yeni bir İstiklal Mücadelesinin, demokrasi zaferinin kutlu günü olarak inşaallah tarihe yazılacaktır" diye konuştu.

Osmaniyelilerin büyük heyecan ve coşku ile Başbakan Erdoğan"la buluşmayı beklediğini söyleyen Arslantaş tüm Osmaniyelileri Büyük Osmaniye Mitingine davet etti.

3 Mart 2014 Pazartesi günü saat 16"da Devlet Bahçeli Meydanı"nda yapılacak olan Büyük Osmaniye Mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce Niğde'de, daha sonra ise Osmaniye'de düzenlenen mitinglerde halka seslenecek.
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Başbakan Erdoğan bugün önce Niğde'de vatandaşlarla buluşacak. Niğde programına Valilik ziyareti ile başlayacak olan Erdoğan, daha sonra ise Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap edecek.

Niğde programının ardından Erdoğan'ın diğer durağı ise Osmani'ye olacak. MHP'nin kalesi olarak bilinen şehirde partisince "Devlet Bahçeli Meydanı"nda gerçekleştirilecek mitingde vatandaşlardan kendilerini desteklemelerini isteyecek olan Erdoğan, Valiliğe de bir ziyarette bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ı ağırlayacak iki şehirde de günler öncesinden hazırlıklar yapılırken güvenlik önlemleri de alındı. Niğde ve Osmaniye'de miting alanlarına Türk bayrağı, AK Parti bayrağı, Başbakan Erdoğan posterleri asıldı. Erdoğan'ın bugün ilk durağı olacak Niğde'de Başbakan Erdoğan'ı bekleyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya başladı. Vatandaşlar polislerin kontrolünün ardından alana alınırken, AK Parti örgütü de Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsü ve miting alanındaki son hazırlıklarını tamamlıyor.

Mitinglerde AK Parti'ye yönelik eleştirilere yanıt veremeye devam edecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, iktidarları döneminde yapılan hizmetleri de anlatacak. Coşkulu kalabalıklara seslenecek olan Erdoğan, vatandaşlardan seçimlerde kendilerini desteklemelerini isteyecek.

Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye içindeki hainlere, Türkiye dışındaki gözü dönmüş düşmanlara, sandıkta çok güçlü bir ders verilecek" diyerek öneminin büyüklüğüne sık sık vurgu yaptığı 30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kalırken AK Parti de seçim mitinglerine ara vermeden devam edecek. Erdoğan, bu hafta içerisinde Adıyaman, Kırıkkale, Elazığ, Malatya, Eskişehir, İstanbul'un ilçeleri ve Şanlıurfa'da vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

ERDOĞAN"IN GİDEMEYECEĞİ 7 İL

Ak Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş"ın yaptığı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan 51 ile gidecek.

Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu"da sadece Ardahan, Kars, Iğdır, Muş, Şırnak, Hakkari ve Tunceli"ye gidemeyecek. Başbakan"ın zaman darlığından gidemediği illere ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları ile Bakanlar gidecek..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...