Sınır güvenliği anlaşması imzaladılar

Sınır güvenliği anlaşması imzaladılar

DÜNYA Haberleri

Afganistan ile Türkmenistan bir dizi anlaşmaya imza attı.

Afganistan Dışişleri Bakanı Zarar Ahmed Osmani, Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkünde kabul edildi. nbsp;Türkmen Lider ile Oğuzhan köşkünde bir araya gelen Afganistanlı Bakan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. nbsp;Görüşmede Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan demiryolu ve TAPİ (Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan) Doğalgazı Projesi yanı sıra elektrik, ulaşım ve sınır güvenliği ilgili konular masaya yatırıldı.
Görüşmeye Afganistan Büyükelçisi Muhammed Fazil Seyfi de katıldı. nbsp;Görüşmenin ardından Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında Afganistanlı Bakan Zarar Ahmed Osmani başkanlığında Türkmen-Afgan görüşmeleri sürdürüldü. Görüşmede 2014-2015 yıllarında uygulanacak ekonomi, terörle mücadele, sınır güvenliği gibi anlaşmalar imzalandı. nbsp;Afganistan'a uygun fiyattan elektrik ihraç etmekle beraber Türkmenistan, Afganistan halkına sürekli yardımda bulunuyor.

TRTHABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...