Metrobüs durağı cinayetinde flaş gelişme

/ Kaynak: AA
Metrobüs durağı cinayetinde flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri  / AA

Metrobüs durağında çıkan tartışmada bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 1'i polis 2 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Metrobüs durağında çıkan tartışma sonucu bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 1'i polis 2 kişinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Uğurcan Gencer ile tutuksuz sanık-müşteki polis memuru Samet Eken katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Gencer, olay günü ölen arkadaşı Cenk Ocak ile dövme yaptırmaktan döndüklerini, Zeytinburnu'ndan metrobüse bindiklerini anlattı.

Gencer, sivil giyimli polis memuru Samet Eken'in kendilerine baktığını gördüğünü ve birbirlerine laf attıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Polis memuru Samet Eken'in tekrar bize baktığını gördüm. Bu arada, Eken metrobüsten indi. Arkadaşım Cenk Ocak da indi, ben de arkasından indim. Biz iner inmez, henüz birşey söylemeden, polis memuru havaya bir el ateş etti. Polis memuru hemen yerden kovanı aldı. Ters istikamette gelen metrobüse bindi. Arkadaşım Cenk de peşinden gitti. Biz de arkasından bindik. 'Neden silahını ateşledin?' dedim. O da 'kafam bozuk' dedi. Arkadaşım Cenk de 'herkesin kafası bozuk, gel otur' dedi ve eliyle yana doğru hareket yapınca, polis memuru silahını alacağını düşünüp elini beline doğru hareket ettirdi. Bunun üzerine Cenk de ona doğru hareket yaptı ve silahı almak istedi. Ben de silah patlayabilir korkusuyla, elimde bulunan dövme çantasını savurdum. Polise değdi. O anda kavga oldu.''

Öldürülen Cenk Ocak'ın polis memuru Samet Eken'e vurduğunu, kavga esnasında polisin elinde bulunan silahın yere düştüğünü aktaran Gencer, kendisinin de kalabalık olan metrobüste kimsenin yaralanmaması için silahı aldığını savundu.

Bir süre boğuştuğu polis memuru Eken'in yüzünün kan içinde kaldığını dile getiren Gencer, ''Hiçbir şekilde bana polis olduğunu söylemedi. Bu sırada sağ elimde silah, sol elimde çanta vardı. Samet Eken elimden silahı almak istiyordu, mücadele ettik. Hatta suratıma kafa attı. Elimi ısırdı. Bu sırada silah patladı. Ben silahtan çıkan kurşunla arkadaşımın vurulduğunu görünce, silah birden elimden düştü. Yerdeki silahı Samet Eken aldı. Benim üstüme doğru yürüyünce, ters istikametten gelen metrobüsün içine girdim. Polis memuru bu sırada kapı kapandığı için metrobüsün içinde kaldı. Daha sonra yaralanan arkadaşım için ambulans çağırdım'' diye konuştu.

Sanık Gencer, silahın kendisinin elinde olduğunu ancak parmağının tetikte olmadığını, sanığın elini ısırdığı sırada silahın patladığını anlattı.

Müşteki-sanık polis memuru Samet Eken de savunmasında, Güven Timleri Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğunu belirterek, olay günü arkadaşlarıyla görüştüğünü daha sonra kız arkadaşıyla birlikte metrobüse bindiklerini ifade etti.

Kız arkadaşı metrobüsten indikten sonra kendisinin inemediğini, bu sırada sanık Uğurcan Gencer'in kendisine "Ne diye bakıyorsun?" dediğini, kendisinin de "Ben polisim görevden çıktım. Yorgunum" dediğini kaydeden Eken, ölen Cenk Ocak ile sanığın "yorgunsan yorgunsun, biz de yorgunuz'' dediklerini söyledi.

Eken, metrobüsten indikten sonra sanık ile maktülün peşinden geldiklerini ve üzerine yürüdüklerini gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Bana 'Polissen polissin. Biz de psikopatız. Silahına mı güveniyorsun?' dediler. Ben de korkutmak için havaya doğru ateş ettim. Daha sonra şahıslar üzerime gelmeyi bıraktılar. Ben de karşı istikametten gelen metrobüse bindim. Sanık ile maktül de metrobüse bindi. Maktül Cenk Ocak sanık Uğurcan Gencer'e 'Silahını al' dedi. Ben de belimdeki silahımı almamaları için elimde tutum. Ancak bana vurmaya başlayınca, iki elimi başımın üstüne koydum ve bu sırada silahın fırladığını gördüm. Sanık Uğurcan Gencer silahımı alarak, özensiz bir şekilde tutarak, dışarı doğru çıktı. Ben de silahımı almak için çıktım. Silahımın kabzasıyla başıma vurdu. Silahlı eline müdahale etmedim. Silah, Uğurcan Gencer'in elindeyken patladı.''

Savunmaların ardından, deliller toplandığı ve kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuklu sanık Gencer'in tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 12 Kasım 2013 tarihinde polis memuru Samet Eken'in kız arkadaşıyla eve dönmek için Mecidiyeköy'den metrobüse bindiği, kız arkadaşı durakta inerken Eken'in inemediği, metrobüste bulunan Uğurcan Gencer ve Cenk Ocak'ın, Eken'in durumuna gülmeye başladığı ve aralarında kavga çıktığı anlatıldı.

Durakta sanık Gencer ile maktül Ocak'ın polis memuru Eken'i tedirgin etmesi sonucu, polis memurunun havaya bir kez ateş ederek, metrobüse bindiği kaydedilen iddianamede, metrobüste kavganın devam ettiği ve Eken'in silahının yere düştüğü, sanık Gencer'in de silahı aldığı bu sırada polis memuruyla çıkan arbedede Cenk Ocak'ın vurulduğu ve öldüğü belirtildi.

İddianamede, sanık Uğurcan Gencer hakkında ''basit yaralama'' ve ''taksirle bir kişinin ölümüne neden olma'' suçlarından 7 yıla kadar, Samet Eken hakkında da ''taksirle bir kişinin ölümüne neden olma'' ve ''tehdit, korku panik ve kaygı yaşatabilecek tarzda silahla ateş etme'' suçundan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...