Ruslana, Putin'e ateş püskürdü!

Ruslana, Putin'e ateş püskürdü!

DÜNYA Haberleri

Dünyaca ünlü Ukraynalı şarkıcı Ruslana, Rusya Devlet Başkanı Putin'i "Ukrayna'ya dokunma" diyerek uyardı.

Ülkesinde devam eden krize dair duygularını ve endişelerini aktarmak için Washington'da basın toplantısı düzenleyen UNICEF iyi niyet elçisi ve eski Ukrayna Parlamento üyesi Ruslana, "Başkan Putin! Benim gibi ülkemiz Ukrayna'da barışı korumak, bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi için savaşacak çok insan var. Ukrayna'ya dokunma. Bu bir çok insana acı getirir. Barış için diyalog kurmaya hazırız" dedi.
Ukrayna'nın yanında olduğunu söyleyen, Ukrayna halkının vatanlarında neler yaşandığını tüm dünyaya duyurması gerektiğinden bahseden Ruslana, "Birleşin! Kenetlenin! Putin'in tüm propagandaları yalan. Cep telefonlarınızı, fotoğraf makinelerinizi kullanarak Ukrayna'da ne olup bittiğine dair fotoğraflar, videolar gönderin tüm dünyaya" şeklinde konuştu.
nbsp;
CNN VE BBC'Yİ TOPA TUTTU
nbsp;Ukrayna'daki krizin uluslararası kamuoyuna duyuruluş şeklinden rahatsızlığını dile getiren Ruslana, CNN, NBC ve BBC gibi kuruluşları eleştirdi. Uluslararası medyanın gerçekçi ve tarafsız yayınlar yapması gerektiğini belirten şarkıcı, gazetecilerden para için yanlış işler yapmamalarını, doğru yayınlar yürüterek Ukrayna'ya yardım etmeleri ricasında bulundu. Rusya hükümetinin düşündüğü gibi Ukraynalı aktivistlerin ABD'nin kuklası olmadığının altını çizen Ruslana, gösterilerde milyonlarca insanın sokaklara çıktığını, ABD'nin her birini finanse etmek için yeterli parası olmadığını söyledi.
nbsp;
"BİZ DE RUSYA'YA GİRELİM"
nbsp;Rusya'nın Kırım'a müdahalesi konusunda endişelerini dile getiren şarkıcı Ruslana, Putin'in ekonomik çıkarları için Kırım'ı istediğini, başka bir ülkenin iç işlerine karışmaması gerektiğini, Rusya gelene kadar Kırım'da bir problem olmadığını ifade etti. Putin'in Kırım'a müdahalesinin mazur görülecek bir yanı olmadığından bahseden Ruslana, "Eğer Putin Ukrayna'yı işgal ederek Rusya'nın çıkarlarını koruduğunu düşünüyorsa biz de Rusya'ya girerek vatandaşlarımızın hakkını koruyalım. Fakat biz bunu askeri güçle değil barışçıl yollarla yaparız" dedi.
nbsp;
Bu süreçte silaha sarılmayan, barışa inanan Ukrayna ordusuyla gurur duyduğunu söyleyen Ruslana, konuşmasının sonunda Avrupa Birliği'ne destek ve yardım çağrısında bulundu. Toplantı Ruslana'nın Ukrayna ulusal marşını söylemesiyle sona erdi.
MİLLİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...