ÖYM'deki dosyalar ne olacak?

ÖYM'deki dosyalar ne olacak?

GÜNDEM Haberleri

TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğindeki yaklaşık 400 dosya da yeni savcılara devredilmeleri için başsavcılığa gönderilecek.

6526 Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik?Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte, daha önce CMK'nın 250. maddesiyle görevli olan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki toplam 286 dava, başka mahkemelere devredilecek.
"3. Yargı Paketi" olarak anılan 6352 sayılı kanun uyarınca kaldırılan, ancak kanundaki geçici madde uyarınca ellerindeki derdest davaları sonuçlandırmakla sorumlu tutulan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 145, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde 53, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 88 olmak üzere toplam 286 dava bulunuyor.
Kanun uyarınca suç yeri Ankara olan 28 Şubat, 12 Eylül, faili meçhul cinayetler, Turgut Özal'ın ölümü ve Kumrular'daki terör saldırısı gibi davalar Ankara'daki Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemelerine devredilecek. Hangi dosyayı hangi mahkemenin göreceği UYAP üzerinden belirlenecek. nbsp;Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat Davası'nın 10 Mart Pazartesiye bıraktığı celsesini de görmeyecek.
Suç yeri Ankara olmayan davalar ise suç yerlerinde görevli nöbetçi ağır ceza mahkemelerine devredilecek.
TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan yaklaşık 400 soruşturma dosyası da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek. nbsp;Suç yeri Ankara olan soruşturmalar burada devam edecek. Ancak bu soruşturmaları yürüten savcıların TMK'nın 10. maddesi kapsamındaki yetkileri sona erdiğinden, başsavcılık bu soruşturmalar için yeni savcılar görevlendirebilecek. nbsp;
Suç yeri Ankara olmayan soruşturmalar ise suç yerlerindeki başsavcılıklara gönderilecek.


-Ankara'dan gidecek dosyalar
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğüne 25 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen ve biri polis 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin 8 kişinin yargılandığı dava Kayseri'de devam edecek.
Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili fabrikanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile eski Kayseri ve Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de arasında bulunduğu 156 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava ile sanıkları arasında Orhan Özdemir'in yanı sıra iş adamları Türker Horoz, İlker Horoz ve Remzi Çapar'ın da yer aldığı 78 sanıklı dava Kayseri Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.
Kastamonu'da Başbakanlık miting otobüsüne eskortluk yapan polis aracına yönelik eylemin de arasında bulunduğu Karadeniz'deki bir dizi saldırıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu bildirilen 4'ü tutuklu, biri firari 5 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da Ankara'dan, eylem yerlerindeki ağır ceza mahkemelerinden birine gönderilecek.
TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, "Zonguldak'ta suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurulduğu ve bu kapsamda bazı suçlar işlendiği" iddiasıyla yürüttüğü ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir'in de şüphelileri arasında olduğu soruşturması ise Zonguldak'ta yürütülecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...