Batı, Putin'i tehdit ediyor

Batı, Putin'i tehdit ediyor

DÜNYA Haberleri

AB ve ABD, Rusya'yı yaptırım ile tehdit ediyor. ABD ve Avrupa Birliği, yaptırım tehditleriyle Rusya'yı Kırım krizini dindirmesi için zorlamaya çalışıyor.

ABD ve Avrupa Birliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Ukrayna'daki krizi sakinleştirme ve müzakere yanlısı bir çözüm konusunda isteksiz davranması hâlinde yaptırım uygulayacaklarını söyledi.


Rusya destekli Kırımlı ayrılıkçılar Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'ya bağlanmayı düşünürken, ABD, 45 milyon nüfuslu eski Sovyet ülkesinin bağımsızlığını ihlal etmesine ortaklık ettiklerini söylediği Rus yetliler ve diğerlerine vize yasağı getirdi. AB liderleri Rusya ile ticaret ve vize görüşmelerini durdurur ve cezalandırıcı ekonomik tedbirlerle tehdit ederken, ABD Başkanı Barack Obama nbsp;finansal yaptırımları onaylayarak, Soğuk Savaş'tan bu yanaki en büyük Rusya-Batı gerilimine sahne oldu.


AB liderleri arasındaki görüş ayrılıklarına rağmen Obama, Rusya'ya baskı yapmak için "birlikte hareket edeceklerinden" emin olduğunu söyledi.


Beyaz Saray, ABD ve müttefiklerinin Rusya ve Kırım'daki durumdan sorumlu olanlara yaptırım uygulamak için baskıyı artırdıklarını, uygulamaların Rusya'nın hareketlerine göre esnek olacağını ifade etti.


Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Obama dün Putin ile yaptığı 1 saat süren telefon görüşmesinde Rusya'nın Ukrayna'nın bağımsız bütünlüğünü ihlal ettiğini ve ABD ve AB'nin yaptırım uygulamasına neden olduğunu söyledi. Obama, "Tartışma diplomatik yoldan, Rusya ve Ukrayna hükümeti ile yapılacak görüşmeler ile çözülebilir" dedi.


ABD-Rusya ilişkilerinin feda edilmemesi gerektiğini söyleyen Kremlin, Putin ve Obama kriz konusunda farklı düşüncelere sahip olduğu açıklamasında bulundu.


BLOOMBERGHT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...