Başbakan Erdoğan'a "Onur" ödülü

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'a "Onur" ödülü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlenen Zümdürüanka 2013 ödülleri, sahiplerini buldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla düzenlenen Zümdürüanka 2013 ödülleri, sahiplerini buldu. Başbakan Erdoğan'a layık görülen 'Mücadelede Onur Ödülü'nü eşi Emine Erdoğan aldı. nbsp;
Harbiye'deki Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Esra Albayrak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, çok sayıda sporcu, sanatçı ve davetliler katıldı.
Törende ilk olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin tanıtım filmi gösterildi. Ardından konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bu gece vesilesiyle 94 yıldır insanlarımızı içki, sigara ve uyuşturucu bağımlılığını karşı uyaran, bu yönde bugün mücadele veren Yeşilay'ımızı gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kurumun bu çabasına destek veren kişi ve kurumların ödüllendirilmesini de fevkalade yerinde ve anlamlı görüyorum. Yeşilay'ın dikkat çektiği konuları ülkemiz kamuoyuna taşıdıkları yazıları, projeleri, davranışlarıyla çocuklarımıza ve gençlerimize örnek oldukları için bu yıl ilk defa verilen ödüllere layık görülen tüm kurumları ve kişiler tebrik ediyorum" dedi.


"BİR MİLLETİN, BİR ÜLKENİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ BEDEN VE RUH SAĞLIĞI YERİNDE NESİLLERDİR"
Emine Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eşim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da mücadele de onur ödülü verildiğini görüyorum. Yeşilay'ın misyonuna her platformda sahip çıkan sorumluluk sahibi kişiler sayesinde ülkemizin bağımlılıkla mücadelede çok önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum. Bir milletin, bir ülkenin en büyük zenginliği beden ve ruh sağlığı yerinde nesillerdir. Gençlerimiz, çocuklarımız ne derece zihinde, sağlıklı olursa ülkemizin geleceği de o kadar parlak o kadar aydınlık olur. Dünyada ekonomik gelişme ile bağımlılığa yol açan madde kullanımı arasında yakın ilişki olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Bilindiği gibi ülkemiz son yıllarda ekonomik ve sosyal olarak çok önemli gelişmeler gösterdi. İleri bir seviyeye ulaştı. Buna rağmen ülkemizde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan bağımlılık yapan maddelerin tuzağına düşmekten koruma konusunda çok başarılı bir dönemi de geride bıraktık. Aile başta olmak üzere inancımızın ve kültürümüzün temel değerlerini samimiyet sahip çıkıyor olmamız kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadelede bize büyük bir kolaylıklar sağlıyor. Elbette bu mücadelenin başarısında konuyla ilgili çıkartılan kanunların uygulamaya konulan idari düzenlemelerin yürütülen kampanyaların ve bilinçlendirme faaliyetlerinin de büyük payı vardır. Bu çerçeve de uyuşturucu satıcılarıyla yürütülen kararlı mücadeleyi 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışının denetlenmesiyle belirli bir saatten alkol satışının yasaklanması gibi düzenlemeleri ifade etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.


ÖDÜLLER
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Altınok, ünlü bayan rallici Burcu Çetinkaya ve motor sporcusu Kenan Sofuoğlu da ödül alırken, ilk ikiye sırasıyla eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu layık görüldü. Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, "Toplumun önünde örnek insan olanlar, rol üstlenenler veya en normalinden anneler ve babalar, öğretmenler, yöneticiler yani toplumun örnek insanları. Örnek insanlara düşen sorumlulukları iyiyi, doğruyu ve güzeli teşvik etmek, yanlışı, çirkini olabildiğince uzaklaştırabilmektir. Bu anlamda ben gerçekten örnek insan anlamının ötesinde örnek lider diyebileceğim tüm alanlardaki iyiliği, kötüyü, doğrunun öncülüğünü yapmakta lider insan olan Başbakanımızı gönülden alkışlıyorum" diye konuştu.
Yeşilay'ın "Mücadelede Onur Ödülü"ne ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan layık görüldü. Başbakan Erdoğan'ın ödülünü ise eşi Emine Erdoğan aldı. Ödül töreninin ardından başta Emine Erdoğan olmak üzere salondaki herkes yeşil lazer yaktı. Daha sonra ödüle layık görülenler sahneye çıkarak toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...