Melih Gökçek'e 'iftira'ya 1 yıl hapis

/ Kaynak: AA
Melih Gökçek'e 'iftira'ya 1 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Belediye Başkanı Gökçek hakkında, "işlemediğini bildiği" bir suçlamayla şikayette bulunan kişi "iftira" suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi, Vildan S. adlı kadını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, "işlemediğini bildiği" bir suçlamayla şikayette bulunduğu gerekçesiyle, "iftira" suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı.

Hakim Avni Mis'in gerekçeli kararında, Vildan S. ile Memiş S'nin, Gökçek'e iftirada bulundukları suçlamasıyla açılan davada, daha önce beraat ettikleri, bu aşamada Memiş S'nin vefat ettiği kaydedildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesinin ise bu kararı bozduğu belirtilen kararda, dairenin, Vildan S. hakkında mahkumiyet, yargılama sürerken vefat eden Memiş S. hakkında ise düşme kararı verilmesi gerektiğine hükmettiği ifade edildi.

Bozma kararının ardından yeniden görülen davada, sanık Vildan M'nin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istediği bildirilen kararda, ancak sanığın, dosya kapsamına göre, Cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda "iftira" suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırıldığı, buna ilişkin hükmün açıklanmasının ise geriye bırakıldığı belirtildi.

-Mahkemenin kararı

Gerekçeli kararda, Vildan S'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek hakkında, "İmar Kanunu'na aykırı konut alanı olan yerde hastane yapımına göz yumduğu ve görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu aktarıldı.

Vildan S'nin, hastane yapımına ilişkin belediye işleminin iptali için dava açtığı, Ankara 11. İdare Mahkemesinin 2006'da bu davayı reddettiği ifade edilen kararda, Vildan S'nin, Gökçek'in işlemediğini bildiği halde soruşturma yapılmasını sağlayacak şekilde 2010'da ihbarda bulunarak, "iftira" suçunu işlediği bildirildi.

Kararda, Memiş S. hakkındaki kamu davasının ise vefat etmesi nedeniyle düşürüldüğüne yer verildiği belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...