239 kişiyi taşıyan kayıp uçağın akıbeti hala belli değil!

/ Kaynak: AA
239 kişiyi taşıyan kayıp uçağın akıbeti hala belli değil!

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağının kaybolmasının ardından, başkent Pekin'deki yolcu yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

239 kişiyi taşıyan uçak kayıp

Vietnam hava kuvvetleri uçaklarının, Güney Çin Denizi üzerinde, kaybolan Malezya uçağının izi olabileceği düşünülen büyük yağ tabakaları saptadığı bildirildi. Vietnam hükümetinden yapılan açıklamada, iki büyük yağ tabakasının Vietnam'ın güney ucunda fark edildiği, her birinin 10-15 kilometre uzunluğunda olduğu belirtildi. Açıklamada, yağ tabakalarının, düşen bir uçaktan sızan yakıtla uyumlu olduğu kaydedildi. Ancak, Malezyalı yetkililier umudunu hala koruyor. Pekin'e gitmek üzere Kuala Lumpur'dan kalkan Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı yolcu uçağıyla iletişim, Vietnam hava sahasına girdikten sonra kesilmişti.Uçakta 227 yolcu ve 12 mürettebat olmak üzere 239 kişi bulunduğu açıklanmıştı.

Kaybolan uçağın izi bulundu - İLK GÖRÜNTÜ

Başkent Uluslararası Havaalanında bekleyen yolcu yakınları ve gazeteciler, Pekin'de bir otele yönlendirildi. Otelde kısa bir açıklama yapan Malezya Havayolları yetkilisi, gelişmeleri takip ettiklerini belirten bir bildiriyi okumakla yetindi. Basın açıklamasını izlemeye çalışan yüzlerce gazeteci izdiham oluştururken, yolcu yakınları otelde başka bir bölüme alındı. nbsp;

Gazetecilere konuşan bazı yolcu yakınları, kendileriyle ilgilenilmediğini vurgulayarak, "Bize sadece su verdiler" ifadelerini kullandılar.

Kendilerine yeni bir bilgi verilmediğini ve konuyla ilgili bir muhatap bulamadıklarını ifade eden birçok yolcu yakını, gazetecilerin yoğun ilgisinden rahatsız olduğu için bölgeden ayrıldı.

Annesinin uçakta olduğunu söyleyen ve adını vermek istemeyen bir yolcu yakını, sabahın erken saatlerinden bu yana beklediklerini ancak hiçbir bilgi alamadıklarını vurguladı. 30 yaşlarındaki bir yolcu yakını da hiçbir havayolu yetkilisinin kendilerini rahatlatıcı bir açıklama yapmadığını ifade etti. Yolcu yakınları, genel olarak havayolu şirketinin tavrından şikayetçi olduklarını kaydetti.

Malezya Havayollarına ait 227 yolculu MH 370 sefer sayılı yolcu uçağında, 154 Çin vatandaşının olduğu kaydediliyor.

Yerel saatle 06.16'da Pekin'e iniş yapması gereken uçak ile iletişim, yerel saatle 02.40'ta Vietnam semalarında kopmuştu. nbsp;

Çin Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili acil durum ekibi oluşturulduğunu ve olayın yakından izlendiğini belirtirken, Çin'in güneyinde bir filonun hazır olarak bekletildiği ifade ediliyor. nbsp;

Malezya Havayollarına ait Boeing 777-200 tipi uçağın aranmasına devam ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...