Kırım'da Ukrayna yanlısı gösteri

/ Kaynak: AA
Kırım'da Ukrayna yanlısı gösteri

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım'ın başkenti Akmescit'te Ukrayna yanlısı yaklaşık 500 kişi, Ukrayna'ya bağlı deniz kuvvetleri komutanlığının önünde gösteri düzenliyor.

Kırım'da 27 Şubat'ta başlayan Rusya yanlısı gösterilerin ardından ilk defa Ukrayna yanlıları sokağa indi.


nbsp;8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplanan yaklaşık 500 kişi, Akmescit sokaklarında Ukrayna ve Kırım bayraklarıyla yürüdü. "Kırım, Ukrayna" sloganları atarak, birliğin içindeki askerlere destek veren grup, Türkçe de dahil olmak üzere "Barış olsun" yazılı pankartlar taşıyor.


Birliğin içinden dışarı çıkan Ukrayna askerleri ise Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın göstericilere çiçek dağıttı. Söz konusu birlik, 3 gün önce Rusya askerleri ve yanlıları tarafından sarılmıştı.


Bu arada yoldan geçen araç ve belediye otobüsleri de korna çalarak göstericilere destek veriyor.


Bir haftadır Kırım'da süren olaylar sırasında sokaklarda görünmeyen Kırım polisi ise Ukrayna yanlılarının etrafında güvenlik çemberi oluşturmuş durumda. nbsp;


Zaman zaman Rusya yanlısı gruplarla karşı karşıya gelinirken, karşılıkla sözlü sataşma dışında gerilim yaşanmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...