Şehit eşine 'Özel' davet

Şehit eşine 'Özel' davet

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Org. Özel, Şırnak'ta evinin önünde şehit edilen köy korucusu Hasan Caner'in eşi Zeynep Caner'i Şehitler Günü etkinliklerine davet etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Şırnak'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan köy korucusu Hasan Caner'in eşi Zeynep Caner'i Ankara'da düzenlenecek 18 Mart Şehitler Günü etkinliklerine davet etti.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, beraberinde İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ile 2 ay önce Şırnak'ta evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Hasan Caner'in eşi Zeynep Caner'i evinde ziyaret etti.

Tümgeneral İnce, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in Ankara'da düzenlenecek 18 Mart Şehitler Günü etkinliklerine davet için gönderdiği mektubu okuduktan sonra Zeynep Caner'e teslim etti.

-"Bize burayı vatan yapan bu kahraman şehitlerimizdir"

Şehit Caner'in, Şırnak'ta huzursuzluk çıkarmak isteyen terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini belirten İnce, şöyle konuştu:

"Bütün dünyanın gözü üzerinde olan bu güzel ülkemizde, bize burayı vatan yapan bu kahraman şehitlerimizdir. Bu şehitlerimiz olmasaydı düşman Çanakkale'de, Sarıkamış'tan geçerek vatanımıza el atmış olacaktı. Bugün düşman İzmir'de denize dökülmüşse, Kıbrıs'ta şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, bu kahraman şehitlerimiz sayesindedir. Bugün hain örgüt hedeflerine ulaşamamıştır. Şırnak'ta şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, Hasan Caner gibi kahramanlar sayesinde dalgalanıyor. Yüce milletimiz ve devletimiz, kahraman şehitlerimizi her zaman yüreklerinde taşımaktadır."

-"Onur duydum"

Mektubu alan şehidin eşi Zeynep Caner de devletin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Genelkurmay Başkanımıza bizi düşündüğü ve davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Bundan ötürü büyük onur duydum. Başımız dik, Allah şehidimize rahmet etsin" diye konuştu.

Şehidin annesi Meryem Caner, kardeşi Ahmet Caner, çocukları Nalin ve Nihat'a çeşitli hediyeler sunan Tümgeneral İnce, daha sonra aile fertleriyle sohbet etti. Minik Nalin, Tümgeneral İnce'ye kendisine hediye ettiği hikaye kitabını okudu.

Şehidin eşinin sağlık sorunlarını Tümgeneral İnce'ye iletmesi üzerine, İnce, bu konuda gerekenin yapılacağını ve tedavi konusunda her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Caner Ailesi,

Aziz vatanımızın ebedi varlığı, devletimizin bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin huzur ve güvenliği için, yurt içinde, yurt dışında vatan millet ve bayrak sevgisiyle, kutsal vatan hizmetleriniz ifa ederken, hayatlarını seve seve feda eden, kahraman şehitlerimiz, binlerce yıllık tarihimiz boyunca milletimizin gönlünde en müstesna yeri almıştır. Şehitlerimiz millet olma bilinci oluşturan, temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli sembolleridir. Ulaşabilecek en yüce mertebe olan şehitlik onuruyla, ebediyete intikal eden değerli korucu eşiniz şehit Hasan Caner'in aziz hatırası, bizler tarafından daima sevgiyle ve övgüyle anılacaktır. Ruhu şad olsun.

Genelkurmay Başkanlığınca, gönlümüzde yaşattığımız kahraman şehitlerimizin aziz hatırlarını yad etmek için, 17-19 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 18 Mart Şehitler Günü etkinliklerinde siz değerli şehit ailemizi de aramızda germekten onur duyarız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...