Çocuk giyimin ünlü Türk markası iflas etti

Çocuk giyimin ünlü Türk markası iflas etti

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin sayılı çocuk giyim markalarından Bücürük iflas etti. Mahkemeden iflas erteleme talebi isteyen Bücürük'ün yeniden toparlanamayacağına hükmetti.

İflasına karar verilen şirket tasfiye sürecine alınmış oldu. Bücürük'ün yüzde 48 hissesi İrlandalı bir tarafından satın alınmıştı.
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; 150 kadar mağazada ürünleri satılan Bücürük (Bücürük Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.) geçtiğimiz yıl temmuz ayında mahkemeden iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Şirket, mahkemenin vereceği erteleme kararıyla alacaklılara karşı rahat nefes alma ve faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyordu.
MAHKEME 'İFLAS' DEDİ
Mahkemeye sunulan dilekçede, şirketin 24 milyon lira kadar borcu olduğu kaydedildi. Dosyaya bakan Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi 8 ay kadar süren yargılama sonrası kararını geçtiğimiz 4 Mart günü verdi. Mahkeme, sunulan iyileştirme raporlarına rağmen şirketin yeniden ayağa kaldırılamayacağı hükmü verdi. Bu kararla birlikte şirket tasfiye sürecine alınmış oldu.
Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü şirketin tasfiye işlemlerini yürütecek. Alacaklılar, hazırlanan alacak listesine kaydolarak şirketin satılan varlıklarından paylarını almaya çalışacak.Yılda 3 milyondan fazla ürünün üretildiği şirkette son olarak 270'e yakın kişi çalışıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...