Merkel ve Cameron, Rusya'yı uyardı

/ Kaynak: AA
Merkel ve Cameron, Rusya'yı uyardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Cameron, önceliğin Ukrayna'da gerilimin düşürülmesini istedi ve referandum konusunda Rusya'yı uyardı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Kırım'da yapılması planlanan referanduma karşı çıkarak, bunun "gayrımeşru" olacağı uyarısında bulundu.
CEBIT Fuarı için Hannover'e gelen İngiltere Başbakanı Cameron ile dün akşam yemeğinde bir araya gelen ve bugün fuardaki stantları birlikte gezen Almanya Başbakanı Merkel, İngiliz mevkidaşıyla görüşmelerinde Ukrayna'daki gelişmeleri ele aldı.
Merkel-Cameron görüşmesiyle ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren üst düzey bir İngiliz yetkili, liderlerin ağırlıklı olarak Ukrayna'daki gelişmeleri ele aldıklarını açıkladı.
"Her iki lider de Kırım'da önerilen referandumun gayrımeşru olacağını, Rusya'nın sonuçları meşru gösterme yönünde atacağı adımların yeni sonuçları olacağını yinelemişlerdir" diyen İngiliz sözcü, şunları kaydetti:
"Her iki lider, önceliğin gerilimi azaltmak ve mümkün olan en kısa sürede Rusya'nın katılımıyla bir temas grubu oluşturmak olduğu konusunda hemfikirdir. Liderler, Ukrayna hükümetini desteklemek, uluslararası topumun ekonomik durumu istikrara kavuşmasına nasıl yardımcı olabileceğini belirleme konularında birlikte çalışmayı sürdürmenin gerekli olduğunu düşünmektedir."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...