Dirk Kuyt'tan bıçak ve çakı açıklaması!

Dirk Kuyt'tan bıçak ve çakı açıklaması!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe forması giyen Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt, Trabzonspor mücadelesinin ardından gündeme oturacak açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında, yaşanan saha olayları nedeniyle iptal edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından sarı lacivertli takımın yıldız ismi Dirk Kuyt, Hollanda basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kariyerinde daha önce böyle bir şey yaşamadığını belirten Hollandalı oyuncu, "Çok tehlikeli bir ortam vardı. Ben hayatımda daha önce böyle bir şey yaşamadım. Dışarıda yüzü kana bulanmış polisler vardı ve zırlı araçlara bindirerek tahliye ettiler" dedi. Daha önceki sezonlarda oynanan maçlar ile bu sezon Avni Aker'de oynanan Trabzonpor mücadelesini kıyaslayan Kuyt, "Önceki maçlar için çılgınlık demiştik ancak bu maç ile mukayese edince adeta sakin kalıyor. Ben daha önce böylesine bir nefret görmedim" ifadelerini kullandı.


"SAHAYA BIÇAK ATILDI..."
Özellikle Caner Erkin'in zor anlar yaşadığı korner pozisyonlarına da değinen deneyimli oyuncu, "Daha sahada 15 dakika futbol oynamamışken 15 cm boyutlarında çakı ve bıçak atıldı. Kornerleri kullanamadık. Korner kullanmaya giden oyuncularımıza tuğlalar, telefonlar, havai fişekler, hatta ve hatta kapı kolu bile atıldı. Ellerine ne geçtiyse attılar." şeklinde konuştu.
Maçın iptal edilme süreci ile ilgili de önemli sözler sarfeden Dirk Kuyt, "Özellikle Emenike'nin attığı golün ardından baskının azalacağını düşündük. Biz oyuncular olarak rakibimizden ziyade kendi güvenliğimizi düşünür hale geldik. Polisler bizi kendi kalkanları ile korudular ve sonunda takım arkadaşım Volkan Demirel'in yanına havai fişek patlayınca maçın hakemi 'bu kadar yeter' diye düşündü ve maçı iptal etti." dedi.


"SOYUNMA ODASINA GİRDİK.."
Olayların dozunun artmasına ve soyunma odasına gidilmesi hakkında da konuşan Hollandalı oyuncu, "Volkan'ın formasında yanık izi vardı. Kendimizi soyunma odasına attık ve kilitledik. Şansımıza yakınlarda polis vardı ve soyunma odasına kadar bize eşlik etti.
Son olarak Trabzon'daki ortamın adeta savaş gibi olduğunun söyleyen Dirk Kuyt, "Trabzon'da yaşananlar gerçekten tarifi olmayan olaylar, adeta savaş gibiydi. Türkiye Ligi daha çok duygularla oynanan bir lig ancak bu futbol anlayışı gözden geçirilmeli" diyerek sözlerini noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...