'Saadi Kaddafi'yi ülkesine teslim ettiğimiz için para almadık'

/ Kaynak: AA
'Saadi Kaddafi'yi ülkesine teslim ettiğimiz için para almadık'

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijer Adalet Bakanı, Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi'nin ülkesine iadesi için Libya'dan 20 milyon dolar aldığı iddialarını yalanladı.

Nijer Adalet Bakanı Maru Amadu, Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi'nin ülkesine iadesi için Libya'dan 20 milyon dolar aldığı iddialarını yalanladı.Amadu, AA'ya özel demecinde, basında yer alan bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.Nijer'in ne Saadi Kaddafi ne de Libya'nın eski üst düzey istihbaratçılarından Abdullah Mansur'un ülkesine iadesi için bu ülkeden para almadığını ifade eden Amadu, medyada yayımlanmadan önce bilgilerin doğrulanması gerektiğini vurguladı.Hükümet sözcüsü de olan Amadu, ''Njer, insani konuları pazarlık etmez. Sadece yüzyıllık ilişkilerimizin olduğu kardeş ve dost bir ülkenin taleplerini yerine getirdik'' dedi.Saadi, Eylül 2011'de, babası Muammer Kaddafi devrilmeden kısa bir süre önce Nijer'e sığınmıştı. Nijer hükümeti, devrimden sonra kurulan Libya yönetiminin çağrılarına rağmen "insani sebeplerden" ötürü Saadi'ye iltica hakkı tanıdığını ve onu ülkesine teslim etmeyeceğini bildirmişti. Uluslararası Polis Teşkilatı (İnterpol) da Libya'nın talebi üzerine, Saadi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.


Nijer, 14 Şubat'ta Libya'nın eski üst düzey istihbaratçılarından Mansur'u Libya'ya iade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...