Başbakan Bingöl'de konuştu

Başbakan Bingöl'de konuştu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bingöl mitinginde konuştu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet bu ülkede tanımıyoruz. Böyle birşeye teşebbüs edenler karşılarında AK Parti iktidarını bulurlar, bizi bulurlar. Ne paralel yapı, ne paralel devlet asla. Şu anda biz bu adımla hareket etmeye devam ediyoruz" dedi.Erdoğan, partisinin Bingöl Telekom Kavşağı'nda düzenlediği mitinginde halka hitap etti.Başbakan Erdoğan, konuşmasında, bugün 26'ncı mitinglerini Bingöl'de yaptıklarını belirterek, Bingöl'de muhteşem bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi."Bingöl, sen farklısın, müstesnasın, demokrasinin şehrisin. Bingöl, sen milli iradenin şehrisin, Bingöl sen dik duruşun, yiğitliğin, mertliğin şehrisin" diyen Başbakan Erdoğan, miting için toplanan kalabalığın tarihi bir güne şahitlik ettiğini, Binglö'de tarih yazdığını kaydetti.

Her şehirde muhteşem manzaralarla karşılaştıklarını, dün Ağrı'da, Muş'ta yağmura rağmen vatandaşlarla buluştuklarını anlatan Erdoğan, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa'da mahşeri kalabalıklarla biraraya geldiklerini ifade etti.

Bingöl'ün tüm ilçelerini sayarak oralarda yaşanan vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, "Sizin sevginiz başka, sizin sevginizde coşku var, coşku. Sizin samimiyetiniz bir başka, güzelliğiniz çok ama çok başka. Siz, bu kardeşinizi her zaman bağrınıza bastınız, ama bugünkü manzara gerçekten çok başka, Allah hepinizinden razı olsun. Rabbim kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı, uhuvetimizi, muhabbetimizi daim etsin" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin Türkiye için, millet için ve Bingöl için hayırlı olmasının dileyerek, dün görev için Muş ve Ağrı'ya gelmek için yola çıkan, ancak Kırşehir yakınlarındaki kazada şehit olan polis memurları Resul Erdoğan, Abdullah Kılıç, Ömer Aktaş'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı diledi. Şehit polis memurlarının ailelerini aradığını ve başsağlığı dilediğini ifade eden Erdoğan, kazada yaralananlara da acil şifalar diledi.

Erdoğan, Bingöl'e 24 Temmuz 2010'da gelerek, halk oylamasının startını burada verdiklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"1982'nin 7 Kasım'ında 'hayır' diyen Bingöl'de bu kez demokrasiye 'evet' kampanyasını başlatmıştık. Bu defa sizler ne yaptınız? Halk oylamasına yüzde 95 oranında 'evet' diyerek tavrınızı ortaya koydunuz. 8 Haziran 2011'de bir kere daha geldim, genel seçim mitingini yaptık, bu seçimde de yüzde 67 oranıyla 'AK Parti' dediniz. 12 Temmuz 2013'de bir kez daha geldim, Bingöl Havalimanını sizlerle birlikte açtık. Söz vermiştik, sözümüzü yerine getirdik mi? Bingöl'ü havadan tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bağladık.

-"Eşekten bile bir eser kalıyor, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, olay bu"

Televizyondaki reklamları seyrediyorsunuz değil mi? Ben lafa değil, icraata bakarım. Bu millet enayi mi? Yıllar yılı anlattılar, laf laf laf. Şimdi yine çıkmışlar bu kafadarlar laf üretiyorlar, başka birşey yok. Bunlara şunu söyleyin; 'biz sizden eser istiyoruz, eser.' Eşekten bile bir eser kalıyor, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri, olay bu. Şimdi inşallah 30 Mart'ta ben inanıyorum ki sizler icraata bakmanın bedelini ortaya koyacaksınız."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Bingöl'ün eser siyaseti üretene, hizmet üretene bakacağını belirterek, "Bingöl, dağları delerek inşa ettiğimiz tünellere, duble yollara, okullara, üniversitelere, hastaneler bakar. Bingöl, demokrasiye sahip çıkana, kardeşliğine sahip çıkana bakar. En önemlisi de Bingöl lafa değil, çözüm sürecine bakar" diye konuştu.

Birilerinin Kürt milliyetçiliği yaptığını, siyasi Kürtçülük yaptığını ifade eden Erdoğan, "Bunlara karnımız tok. Ben Kürt'ü, Kürt olduğu için sevmiyorum ki. Ben Laz'ı, Laz olduğu için sevmiyorum ki, Zaza'yı Zaza, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmiyorum ki, Boşnağı Boşnak olduğu için sevmiyorum ki. Beni yaradan Allah onu da yarattığı için seviyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Erdoğan, 12 yıl önce AK Parti ile yola çıkarken 'tek millet' dediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tek millet; Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Arabıyla tek millet. Tek bayrak' dedik. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ifadesi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 'Tek vatan' dedik. 780 bin kilometrekarede tek vatan. Yani batıya farklı, doğuya farklı, güneye farklı, kuzeye farklı, ortaya farklı değil. 'Batıda ne varsa, güneyde de o olacak' dedik. Yapıyor muyuz? Bizden öncekiler niye yapmadı, onların akıllarına niye gelmedi. Ve 'tek devlet' dedik. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet bu ülkede tanımıyoruz. Böyle birşeye teşebbüs edenler karşılarında AK Parti iktidarını bulurlar, bizi bulurlar. Ne paralel yapı, ne paralel devlet asla. Şu anda biz bu adımla hareket etmeye devam ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...