Netanyahu: Türkiye ile ilişkilerimizin düzelmesini istiyorum

Netanyahu: Türkiye ile ilişkilerimizin düzelmesini istiyorum

DÜNYA Haberleri

İki ülke arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi iyi olmasını arzu ettiğini söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, "Yakında uzlaşı olacak" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin eskiden olduğu gibi iyi olmasını arzu ettiğini" söyledi. Netanyahu, Eliat'ta yabancı gazetecilere, İsrail'in Kızıldeniz'de geçen hafta el koyduğu gemiden çıkan silahları gösterdiği basın toplantısı sonrasında, AA aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderdi. Netanyahu, deniz üssünden ayrıldıktan sonra Türkiye'ye zeytin dalı uzatarak, "Türk halkına mesajım, Türkiye ile eskiden olduğu gibi ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" dedi. AA muhabirinin, "Yakın zamanda bir uzlaşı olacak mı?" şeklindeki sorusuna ise İsrail Başbakanı Netanyahu, "Umuyorum, olacak"?cevabını verdi. Dört sene önce abluka altındaki Gazze'ye yardım için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail komandoları baskın yapmış, askerlerin ateş açması sonucu 9 Türk hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler durdurulmuştu. Taraflar arasında yapılan müzakerelerde sonuç çıkmamıştı. İsrail basınında üç hafta önce yer alan haberde, "Türkiye ile İsrail, Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine verilecek tazminat konusunda anlaşmaya vardı. Ancak Başbakan Netanyahu, aşırı sağ kesimden gelecek tepkilerden dolayı anlaşma metnine imza atmaya çekiniyor" denilmişti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...