Kayıp uçağın aranmasında sil baştan

/ Kaynak: İHA
Kayıp uçağın aranmasında sil baştan

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kayıp Malezya uçağının bilinen son lokasyonuna dair karışıklık sebebiyle kurtarma ekipleri Malezya Yarımadası'nın her iki yanını da aramaya başladı.

Malezya Hava Kuvvetleri Şefi, kayıp uçağın geri dönüp, batıda Malacca Baoğazı'na doğru bir güzergah izlediği bilgisini yalanladı. Malezyalı yetkililerin verdiği bilgiye göre MH370 sefer sayılı uçak, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan havalanmış, Güney Çin Denizi üzerinde, Vietnam'ın Ca Mau Yarımadası yakınlarında uçakla irtibat kesilmişti. Bu sebeple ilk arama çalışmaları Malezya ve Vietnam arasında yoğunlaşmıştı. Dün sabah saatlerinde ise uçağın geri dönmüş olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak çalışmalar Malezya'nın batı kıyılarına kaydırılmış, Malacca Boğazı ve Andman Denizi'ne kadar genişletilmişti. Fakat bugün basın toplantısı düzenleyen Malezya Hava Kuvvetleri adına konuşan komutan Rodzali Daud, medyada çıkan askeri radarın, kayıp uçağı Malacca Boğazı'nda tespit ettiği haberlerini yalanladı. Daud uçağın geri dönüp dönmediğinin bilimediğini, bu seçeneğin sadece bir ihtimal olduğunun altını çizdi.


CUMARTESİDEN BERİ KAYIP


MH370 sefer sayılı, 239 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Cumartesi günü kaybolmuştu. Yetkililer geçen beş gün boyunca arama çalışmalarını uçağın güzergahı Kuala Lumpur ve Pekin arasında yürüttüler. Fakat dün uçağın belirlenen son yeri konusunda çelişkili bir durumun ortaya çıkmasıyla arama sahasını genişletme kararı alınmıştı.


Hiçbir ihtimali gözden kaçırmak istemediklerini dile getiren Malezya Sivil Havacılık şefi Azharuddin Abdul Rahman, bir gerekçe göstermeksizin bugün itibariyle çalışmaların Malacca Boğazı'nın kuzeyinde Andman Denizi'ne doğru genişletildiğini duyurdu.


Malezya, Andman Denizi'ndeki aramalar için Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım talep etti. Vietnam da inceleme için uçaklarının hazır beklediğini açıkladı. Vietnam, ülkenin doğusunda bir tanığın bir cismin yandığını ve havaya dumanların yükseldiğini ihbar etmesi üzerine soruşturma için bir uçak gönderdi.


Beş gündür 9 farklı ülkeden ekip, 40 gemi ve 34 uçakla arama çalışmalarına devam ediyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...