Kültür Bakanlığı ağaç kesimine 'dur' dedi

Kültür Bakanlığı ağaç kesimine 'dur' dedi

GÜNDEM Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Macunköy Tesislerinde ağaçların kesilmesiyle ilgili hukuki girişim başlattı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinin de içinde bulunduğu tesislerde hafta sonu izinsiz bir şekilde girildiği ve ağır hasar oluşturulduğu, ağaçların, aydınlatma lâmbalarının, güvenlik kameralarının ve mermer zeminlerin tahrip edildiği belirtildi. Bakan Ömer Çelik'in talimatıyla idari, adli ve hukuki girişimde bulunulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Bakanlığımız; sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin gerektirdiği her türlü mali, idari ve cezai yaptırıma uğratılmasının takipçisi olduğu gibi, meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın yeniden ihyası için gerekli önlem ve tedbiri de alacaktır."
Damla Peker/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...