İzmir'de dengeler değişiyor! AK Parti öne geçti

İzmir'de dengeler değişiyor! AK Parti öne geçti

GÜNDEM Haberleri

Son genel seçimlerde yüzde 7 fark atan CHP, şu an AK Parti'nin 1 puan gerisine düşmüş durumda...

MAK Danışmanlık tarafından 30 Mart yerel seçimlerine yönelik yapılan anket çalışması büyükşehirlere ilişkin çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bir ay önce aynı firma tarafından İzmir'de yapılan ankette CHP yüzde 45, AK Parti yüzde 43 oy oranına sahipken son anket dengelerin hızla değiştiğini gösteriyor. İzmir'de 2800 kişi ile bire bir yapılan anket sonuçları AK Parti'nin oy oranını az da olsa artırdığını, CHP'nin ise 2 puan düştüğünü gösteriyor. Son genel seçimlerde AK Parti'ye yüzde 7 fark atan CHP, şu an AK Parti'nin 1 puan gerisine düşmüş durumda. Anketler gerçeğe dönüşürse, Binali Yıldırım İzmir'e 8 puan katmış olacak...
Ankara'da Melih Gökçek 1 ayda oylarını 4 puan artırmış görünüyor; CHP adayı Mansur Yavaş'la arasındaki fark ise 12 puan. İstanbul'da AK Parti 7 puan farkla CHP'nin önünde. Gaziantep'te de AK Parti adayı eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir ayda oylarına 2 puan ilave etmiş durumda.
Hatay'da 2009 yılında AK Parti'den seçilen ve halen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş'ın CHP'ye geçmesi ve yeniden aday yapılması çok ilginç bir seçim yaşanacağının habercisi… AK Parti'nin adayı eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anketlerde şimdilik 11 puan önde seyrediyor.
AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile iddialı hazırlandığı bir başka şehir Manisa… MHP ile kıran kırana geçeceği varsayılabilecek bu seçimde AK Parti yüzde 36 ile MHP'den 2 puan önde gözüküyor.
AK Parti, Mardin'de mevcut belediye başkanı yerine yeni adayı Vejdi Kahraman'la seçime giriyor. Ancak BDP'nin adayı Ahmet Türk 2 puan önde gözüküyor… Mersin'de ise ilk üç partinin oy oranları neredeyse eşit…
Ordu'da iki dönemdir seçimi kazanan CHP'li Seyid Torun'la yarışan AK Parti'nin adayı Enver YıImaz yarışı şimdilik 4 puan önde götürüyor.
Şanlıurfa'da BDP'nin sürpriz adayı Osman Baydemir'e karşı AK Parti'nin koyduğu Celalettin Güvenç yüzde 58'lik oy oranıyla rakibine 18 puan fark atmış durumda.
CHP'nin favori olduğu Tekirdağ'da ise, AK Parti yüzde 34'lük oy oranıyla CHP'nin 4 puan gerisinde… Dengelerin her an değişebileceği kaydediliyor.




BEŞİR ATALAY SON ANKETİ AÇIKLADI:
AK Parti yüzde 49

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ellerine ulaşan son anket araştırmasına göre oy oranlarının yüzde 49'a ulaştığını açıkladı. Bakan Atalay, "18 Şubat'ta 81 ilde 121 bin kişi ile yapılan araştırmada yüzde 44 çıkmıştı. 12 Mart'ta biten araştırmaya göre AK Parti'nin genel ve yerel seçimlerdeki oy oranının yüzde 49 olduğunu gördük. İki haftada ciddi anlamda yükselişe geçtik. Genel ve yerelde aynı sonucu bu zamana kadar yakalayamamıştık' diye konuştu.



Haber Merkezi İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...