Sakar Kartal! Beşiktaş, 2 penaltıya 2 golle cevap verdi

Sakar Kartal!  Beşiktaş, 2 penaltıya 2 golle cevap verdi

SPOR Haberleri

Rize'de 2 penaltıya 2 golle cevap verebilen Beşiktaş, son 5 maçta 3 gol yedi, 3'ü de penaltıdan.

Beşiktaş, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada mutlak galibiyet parolasıyla çıktı Rize'deki mücadeleye. Tribündekiler maça daha yeni ısınmaya başlamıştı ki 6. dakikada Veli'nin pasıyla başlayan atakta, Mustafa Pektemek bu sezonki ilk golüne imza atarak Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Siyah-beyazlılar önde olmanın coşkusuyla oynarken 12. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde çizgi hakeminin uyarısıyla bir penaltı kazanan Ç. Rizespor, Kweuek'nin vuruşuyla skoru 1-1 yaptı. Beşiktaşlılar penaltı pozisyonun tartışmaya devam ederken 28'de sağdan gelen ortayı Atiba eliyle kesince ev sahibi ekip bir penaltı daha kazandı. Bu defa topun başına Ali Adnan geçti. Iraklı oyuncu Tolga'yı mağlup edip skoru 2-1 yaptı. Geriye düşmesine rağmen temposunu kaybetmeyen Beşiktaş, 36'da kaleci Serkan'ın hatasıyla beraberliğe yaklaşsa da ilk yarı 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle bitti. nbsp;
Pektemek gol demek!
İkinci devreye hiçbir şey olmamış gibi başlayan Beşiktaş, maçın bütün kontrolünü kısa sürede ele geçirdi. İkinci penaltının baş aktörü olan Atiba'nın 51. dakikadaki asistini gole çeviren Mustafa Pektemek skoru 2-2 yaparak rahat nefes aldırdı takımına. 68'de Almeida'yı oyuna alarak çift forvete dönen Bilic, rakip kaleyi abluka altına almaya çalıştı. Son hamlelerde yanlış tercihler yapan siyah-beyazlılar karşısında kadrosunu daha da ofansif hale getiren Ç. Rizespor'un da açık bir oyunu tercih etmesiyle iki takım da skoru değiştirecek pozisyonlar üretti. Heyecanın ve temponun hiç azalmadığı karşılaşmada başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ SLAVEN BİLİC:
Bu akşam kötü olan tek şey sonuçtu
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic maç sonrası ilk penaltı pozisyonuyla ilgili yorum yapmazken, "Oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan ve maçın tamamında oynanan oyundan memnunum. Onlarla gurur duyuyorum. Hakikaten yazık oldu. Bir puandan çok daha fazlasını hak etmiştik" açıklamasında bulundu. Şampiyonluk şansıyla ilgili olarak, "Bir çok defa söylemiştim, bu yarışa devam ettiğimiz süre boyunca maç maç gideceğiz" diyen Hırvat hoca, "Gerçekten iyi oynuyoruz. Sıkı çalışıyoruz ve oyunumuzu her geçen gün geliştiriyoruz. Bu akşam için olumsuz olarak söyleyebileceğim tek şey sonuç" vurgusu yaparken, "Mustafa'ya golü takıntı yapmamasını söylemiştim. İyi oynadığı maçlarda gol atamadı ama bu defa iki gol buldu. Çok iyi oynadı. Oyuncularım hakem kararlarından dolayı gergin halde, onları sakinleştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

nbsp;Sakar Kartal!  Beşiktaş, 2 penaltıya 2 golle cevap verdi
Penaltı kapışması
Çaykur Rizespor-Beşiktaş karşılaşmasında zaman zaman sinirler gerildi. Siyah-beyazlılar hakem Ali Palabıyık'ın verdiği ilk penaltıya büyük tepki gösterdi. Atış yapıldıktan yaklaşık 5 dakika geçmesinin ardından Beşiktaş ve Çaykur Rizespor yedek kulübelerinin hareketlendiği gözlendi. Siyah-beyazlıların çalıştırıcısı Slaven Bilic ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker de tartışmaya başladı. Tartışma daha da uzayacaktı ki karşılaşmanın 4. hakemi Ekrem Kan araya girdi ve iki teknik adamı susturdu. Slaven Bilic geçtiğimiz hafta da yayıncı kuruluşun hakem yorumcusu Markus Merk ile tartışma yaşamış ve verdiği röportajı yarıda bırakmıştı. Hırvat çalıştırıcı, özellikle ilk yarıda gergin hareketleriyle de dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ'TA MAÇ SONRASI ÖZELLİKLE RİZE'NİN KAZANDIĞI İLK PENALTIYA İSYAN VARDI
ARTIK YETER
Maç sonrası özellikle ilk penaltıdaki kararından dolayı hakemlere büyük tepki vardı. Siyah-beyazlı yönetici Deniz Atalay, "Maçın sonucunu belirleyen yine hakem oldu. Artık yeter diyoruz. Bu sıkıcı bir hal aldı. Hakemlere kademe atlatmak, tecrübe elde ettirmek için Beşiktaş maçları tercih edilmemeli. Aleyhimize verilen penaltı tüm hakem yorumcularından aldığımız bilgilere göre penaltı değil. İkincisi attığımız sayılmayan golün de nizami olduğu söyleniyor. Bu gece son derece sıkıntılıydı. Atamaları yaparken Federasyonun dikkatli olması lazım. Hakemlerin maçları daha dikkatli yönetmesi lazım. Bu konuda biz sakin olmaya çalıştık. Sessiz kalıyoruz ama bu acizliğimizden değil, artık yeter" açıklaması yaptı. Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen de, "Bugün sahada Beşiktaşlı oyuncuların alınterini gördüm. Üretkenliklerini gördüm. Bugün hakemle ilgili soru soruyorsanız, gördüğüm şeyler hakkında konuşabilirim. Penaltı pozisyonu hakkında kendi gördüğüme ve Mustafa Pektemek'in anlattıklarına inanırım. Mustafa Pektemek kesseniz, olmamış bir şeyi olmuş gibi anlatmaz. Öyle bir çocuk. Maçtan sonra kendisine sordum pozisyonu bana tüm detaylarını anlattı. İlk penaltı kesinlikle penaltı değil" derken, "Bu olaylardan üzülürüz ama yorulmayız. Biz kimseye yalvarmayız. Bu kulübün geleneklerinde yalvarmak yok, kapı kapı dolaşmak yok. Sistem buysa, biz bu sistemi yıkarız. Çocuklar mücadelesiyle yıkar" ifadelerini kullandı.


NOTLAR...

PEKTEMEK KENDİNE GELDİ
Beşiktaş'ın suskun golcüsü Mustafa Pektemek nihayet golünü attı. En son 5 Mayıs 2013'de Eskişehirspor'a deplasmanda gol atan Pektemek 314 gün sonra fileleri hem de iki kere havalandırdı ama maç sonu sahaya çöktü kaldı. İlk penaltının haksız olduğunu belirten Pektemek, "Hakem bana rakibime sarıldığımı onun için penaltı verdiğini söyledi. Öyle bir şey yapmadım. Rizeli arkadaşım, isim vermek istemiyorum ama o bile penaltı değildi dedi" açıklaması yaptı. Önder Özen bu futbolcunun Tevfik olduğunu söyledi.

Motta kalmak istiyor
Beşiktaş'ın sol beki Motta maç sonrası, "İyi başladık, 1-0 öne geçtik. Daha sonra iki penaltı kararı verildi. İlkini tam göremedim ama değişik ve karışık bir karardı" derken, "Geldiğim günden bu yana her hafta daha iyi oynuyorum. Beşiktaş'ta çok mutluyum, kendimi buldum diyebilirim. Daha uzun süre burada kalmak istiyorum" sözlerini kullandı.

Bilic'ten 3 değişiklik
Bilic, geçtiğimiz hafta oynanan Eskişehirspor maçından üç farklı ismi 11'de sahaya sürdü. Jones ve Serdar'ı yedek kulübesine çeken Bilic, Ömer'i ise sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroya almadı. Bilic, Jones'in yerine Necip'i, Ömer'in yerine Mustafa'yı, Serdar'ın yerine ise Atiba'yı 11'de görevlendirdi. nbsp;

Franco: Bir puan üzücü
Son haftalarda forma şansı bulan Beşiktaş'ın stoperi Franco, "Maça iyi başladık, golü de bulduk ama 2 penaltı var. İkinci yarıya iyi başlamamız, büyük takım olduğumuzu göstermemiz gerekiyordu. Baskıyla başladık, oyunu kontrol ettik, golü bulduk ama galibiyet golünü atamadık. Üzgünüz" şeklinde konuştu.

Kweuke büyük tanımıyor
Karşılaşmanın 13. dakikasında kazanılan penaltı atışını filelere gönderen Rizesporlu Kweuke ilginç istatistiği ile dikkat çekti. Yeşil-mavili futbolcu, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra Beşiktaş filelerini de havalandırmayı başardı. Kweuke iki hafta önce de Galatasaray'a yine penaltıdan gol atmıştı.

Başkanlar yan yana

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, zorlu karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi. İkili maç öncesinde birbirlerine başarı dileklerinde bulundu. Maçın başında Mustafa Pektemek'in golüyle sevinen Orman'ın ardı ardına gelen iki penaltı golüyle canı sıkıldı.

En agresif takım Beşiktaş!
Ç.Rizespor çalıştırıcısı Uğur Tütüneker, "Çok iyi oynamadığımız maçta bir puan aldığımız için mutluyuz" derken, "Açıkçası oyundan memnun değilim. İkinci yarı çok geri yaslandık. Beşiktaş ligin en agresif takımlarından birisi. Bizim de birkaç pozisyonumuz var ama ileriki haftalarda daha iyi oynamalıyız. Kalan 9 haftayı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" sözlerini kullandı.

Rize tribünleri dolmadı
Karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi. G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe ile oynanan maçta tribünleri tamamen dolduran Ç. Rizespor taraftarları, kale arkası tribünlerinde yerini alırken, maraton tribününün büyük bir bölümü boş kaldı. Beşiktaş taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. nbsp;

BEŞİKTAŞ HUNT'UN PEŞİNDE
Beşiktaş'ın, Werder Bremen'in orta saha oyuncusu Aaron Hunt'u kadrosuna katmak istediği iddia edildi. Alman Bild gazetesinde yer alan haberde sezon sonunda sözleşmesi bitecek Alman oyuncunun, kulübünden ayrılmaya karar verdiği belirtildi. Beşiktaş'ın 27 yaşındaki oyuncuya seneliği 2 milyon eurodan 3 sezonluk anlaşma teklifinde bulunduğu ve Alman futbolcuyu kadrosuna katmaya çok yakın olduğu öne sürüldü. nbsp;

Bir de bunlar var...
gt; Rizespor'da Kweuke 3 haftadır boş geçmiyor, toplam 4 gole imza attı. gt; Kıvanç Karakaş gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. gt; Ümit Korkmaz ligdeki ilk maçına çıktı.
gt; Beşiktaş bu sezon Çaykur Rizespor'la yaptığı 2 maçta da berabere kaldı. gt; Son 4 haftada 4 puan kaybederken, deplasmanda 4. beraberliği aldı. gt; Uğur Tütüneker Beşiktaş'a karşı yaptığı 3 maçta ilk puanını aldı.


TWITTER'DAN

Cenk Tosun, Mustafa Pektemek ikilisi sabredilirse seneye Beşiktaş için yeni İlhan Mansız, Ahmet Dursun ikilisi olur, şimdiden söyliyim @adursunoglu nbsp;

Bilic'le farkımız yok o da izliyor ben de izliyorum.
@_buyukbesiktas nbsp;

Zıplaya zıplaya gole sevinen Bilic tamamen bizden değil de ne?
@strawbellamy

Mustafa Pektemek TT oldu. Futbolu zirvede bırakabilir artık.
@adocatian

nbsp;Sakar Kartal!  Beşiktaş, 2 penaltıya 2 golle cevap verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...