Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına

Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, en yakın takipçileri G.Saray ile Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Hababam Sınıfı temalı Erciyes maçını kazanarak puan farkını 5'e çıkardı.

Saracoğlu'ndan Hababam Sınıfı yoklaması yapıldı. Kemal Sunal da gönüllerdeki yerini alınca Fenerbahçe'nin Erciyes dersi eksiksiz başladı! Son 5 sınavından 13 alan Kayseri ekibi Kadıköy'den de yüksek puan alma hedefinde olduğunu ders zili çalar çalmaz gösterdi. Henüz 1. dakikada yeni gol canavarı Edinho'nun kafa vuruşunda Damat Volkan topu kornere çeldi. Köşe vuruşundan gelen topta ceza alanında oluşan karambolü savuşturan isim ise 'Sarı Kafa' Kuyt oldu. 'Karaoğlan Emenike' ile saldıran 'Hababambahçe'ye set çeken kaleci Gökhan Değirmenci, 33'te Kuyt'ın dönerek yaptığı vuruşta çaresiz kaldı: 1-0. Erciyesli çocuklar çalışmışlardı ama sarı-lacivertliler de Kadıköy'de hababam kazanmaya alışmıştı. nbsp;
Fener sınıfı geçti
47'de arka direkte müsait bir pozisyon bulan 'Hayta Alper' müsait pozisyonda klasına yakışanı yapsa top ağlara gidecekti ama o zor olanı başarıp meşin yuvarlağı auta yolladı. 52'de Traore'nin kafa vuruşunda 'Damat Volkan' adeta uzadı ve topu çelerek mutlak bir golü önledi. 63'te ise 'Güdük Gökhan' Yasin'i ceza sahasının içinde yere indirince Erciyes penaltı kazandı. Edinho, 'Damat Volkan'ın fotoğrafını çekerken, son 6 haftada 7. golünü kaydetti. Ancak Hababam bu, ne yapacağı belli olmaz. 64'te 'Domdom Caner' soldan şık çalımlarla içeri girip, ön direğe ortaladı. Karaoğlan Emenike dokundu. Kaleci Gökhan topu çeldi ama yerde takla atan Karaoğlan'a çarpan top ağlara gitti: 2-1. Ligin ilk yarısında Erciyes'i Emenike'nin 90+4'teki golüyle 2-1 geçen Fenerbahçe, bu dersten de 3 puanı yine aynı skorla, yine aynı golcüsüyle kurtardı.

nbsp;Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına
Saracoğlu'nda müthiş nostalji
Türk sinemasının başyapıtlarından "Hababam Sınıfı" filminin oyuncuları, sarı-lacivertli kulübün davetlisi olarak F.Bahçe-Kayseri Erciyesspor mücadelesini izledi. Maçlarda stat hoparlörlerinden müziği çalınan Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, karşılaşma öncesi kulübün Todori Tesisleri'nde yemekte bir araya geldi.Unutulmaz filmin oyuncuları karşılaşma için tribündeki yerlerini almadan önce saha kenarında taraftarları selamladı. Bu sırada stat hoparlörlerinden filmin unutulmaz müziği çalındı ve skorboarddan Hababam Sınıfı filminden görüntüler gösterildi. Hababam Sınıfı oyuncuları karşılaşma öncesinde de F.Bahçe'nin soyunma odasına giderek, teknik heyet ve futbolculara başarı diledi. Hababam Sınıfı oyuncuları, sarı-lacivertli futbolcularla fotoğraf çektirdi.

Taraftardan Yıldırım'a nbsp;yoğun sevgi gösterisi
F.Bahçe taraftarları, nbsp;cezası nedeniyle tribünde yer almayan başkan Aziz Yıldırım'a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, "Her yer Aziz Her yer Yıldırım' şeklinde tezahüratlarda bulundu ve 'Büyük başkan' tezahüratı yaptı. Bu arada taraftarlar nbsp;Gezi Parkı olaylarında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede vefat eden Berkin Elvan'ı unutmadı ve pankartlar açtı.

nbsp;Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına
YANAL: ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Maç sonrası F.Bahçe'de büyük coşku vardı. Şampiyon tezahüratlarıyla inleyen tribünler futbolcuları çağırarak karşılıklı galibiyeti kutladı. Trabzonspor maçı için gelecek hükmen galibiyetle birlikte G.Saray'la puan farkını 8'e çıkaran sarı-lacivertliler şampiyonluk söylemini şimdi daha güçlü dillendiriyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Geçen hafta bizim için kritik bir haftaydı. Bizim bir standardımız var ve bu standartla devam edeceğiz. Taraftarımıza verdiğimiz bir söz var. Fenerbahçe şampiyon olacak. Bizi çok seven, destekleyen, her zaman arkamızda duran önemli bir taraftar kitlemiz var. Bu maçta baştan sona desteklerini gösterdiler. Biz de onları mutlu ettik" diye konuştu. "5 maçtır yenilmeyen, 4'ünden galibiyet çıkaran bir takımla karşılaştık" diyen Yanal, "Rakibimizin gücünü, önemli silahlarını hepsini düşündük. Ama bizim de yapabileceğimiz önemli şeyler vardı. Bunu da biliyorduk. Kazanıp avantajımızı devam ettirdik, çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. nbsp;
Ersun Yanal, Kayseri Erciyesspor maçında sarı-lacivertli takımı 4-1-2-3 oyun sistemiyle sahaya sürdü. Gökhan-Bekir-Alves-Caner defans dörtlüsünün önünde Mehmet Topal görev yaptı, Mehmet Topal'ın önünde ise Emre-Alper ikilisi mücadele etti. İleri uçta ise Kuyt-Sow-Emenike görev yaptı.
Alves 1 ay sonra ilk 11'de
F.Bahçe'de sakatlığı geçen savunma oyuncusu Bruno Alves, yaklaşık 1 aylık bir aradan sonra Kayseri Erciyesspor maçıyla ilk 11'de kadroda yer aldı. Ersun Yanal, tedavisinin ardından hafta içi takımla çalışmalara başlayan Portekizli savunma oyuncusuna 11 kişilik kadroda yer verdi ve Bekir'le tandem oynattı.

nbsp;Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına
Hollandalı 5 hafta sonra fileleri sarstı nbsp;
Kuyt kendini aştı nbsp;
Kayseri Erciyespor'a attığı şık golle kalitesini bir kez daha kanıtlayan Dirk Kuyt, bu sezon Süper Lig'de attığı gol sayısını 9'a çıkardı. Hollandalı oyuncu geçtiğimiz sezon ligde 8 kez rakip fileleri sarsmıştı. Böylece Kuyt, performansının üstüne çıkmış oldu. Sarı-lacivertli oyuncu geçtiğimiz sezon ise toplamda 14 gol atmayı başarmıştı. Kuyt son olarak 1 Şubat'ta Eskişehirspor ile oynanan karşılaşmada kaydetmişti. nbsp;Hollandalı yıldız, 5 hafta sonra gol hasretine son verdi ve karşılaşma sonrasında taraftarından büyük ilgi gördü. Sarı-lacivertli taraftarlar hakemin bitiş düdüğünün ardından Hollandalı futbolcuyu tribünlere çağırdı

Sow'un gözyaşları
Dün çok net fırsatları harcayan F.Bahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow maç içinde gözyaşlarını tutamadı. Uzun süredir suskun kalan Sow 80. dakikadaki karşı karşıya pozisyonda topu kaleci Gökhan'a teslim etti. Pozisyon sonrası adeta sahaya yığılıp kalan Sow ağlarken gözyaşlarını formasına sildi. Yanal tarafından oyundan alınan Sow'u iki takım futbolcuları ve Ersun Yanal teselli etti.

Önce kapıştılar sonra barıştılar
İlk yarının bitimine yakın Emre -Hikmet Karaman gerginliği yaşandı. Mangane'nin çift daldığı Emre acı içinde yere yığıldı. Bu arada hakemin oyunu devam ettirmesi tribünlerden tepki aldı. Emre'nin kalkıp Mangane'yi parmağını sallayarak azarlamasına ise Karaman tepki gösterdi. Bu defa Karaman'a sert çıkan Emre, K.Erciyes çalıştırıcısı ile bir müddet tartıştı. Ancak devre bitiminde ikili birbirine sarılarak soyunma odasına gitti, olay tatlıya bağlandı. nbsp;

Seri 19'a çıktı
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de sahasında oynadığı 13 maçta 11 galibiyet 2 beraberlik aldı ve hiç yenilmedi. Fenerbahçe geçen sezonda da sahasında oynadığı son 6 maçı galip bitirmişti. Böylece Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe son 19 maçında yenilgi almadı. nbsp;

Şok tezahürat
Maçın son bölümlerinde şoke edici tezahüratlar vardı. Trabzon'da olan gerginlikler sonrası sarı-lacivertli taraftarlar "Kırım'ı alalım, Trabzon'u verelim" sloganları attı. Tribünler ayrıca, "Trabzon fatihi Volkan" tezahüratlarıyla geçen haftaki maçı germekle itham edilen kalecilerine de destek çıktı. nbsp;

Bir de bunlar var...
gt; Ligde üst üste 3. galibiyetini alan F.Bahçe evinde oynadığı 6. maçı da kazandı. nbsp; gt; Dirk Kuyt gol hasretini 43 gün sonra dindirdi. gt; Erciyesspor'a karşı 5 maçta 2 mağlubiyeti bulunan Ersun Yanal 3. galibiyetini aldı.
gt; Kayseri Erciyesspor'un ara transferde getirdiği Edinho 6. maçında 7. golüne imza attı. gt; F.Bahçe'ye karşı 20 maçta 2 galibiyet alan Hikmet Karaman dün 16. mağlubiyetini tattı. gt; Erciyesspor 5 hafta sonra puan kazanamadı.

EGEMEN KORKMAZ RİSKE EDİLMEDİ
Sakatlığı sebebiyle geçen hafta Trabzonspor maçında forma giyemeyen savunma oyuncusu Egemen Korkmaz, Kayseri Erciyesspor mücadelesine de çıkamadı. Son antrenmanda yapılan testlerde sol dizindeki ağrıları nüksedince Egemen Korkmaz teknik heyet tarafından riske edilmedi ve Kayseri Erciyesspor maçı kadrosuna alınmadı. Egemen'in yanı sıra Serdar da kadroda yoktu.

TWITTER'DAN

gt; Yediğimiz gole çok çabuk reaksiyon gösteriyoruz, Fenerbahçe düşmanlarının hevesi kursağında kalıyor. @umitisbat
gt; Tek isteğim Caner Erkin'in sözleşmesini 2035'e kadar uzatın yeter. @berkan_topcu
gt; Fenerbahçe gol yedi diye sevinirsin, Emenike atar hevesin kaçar ;) @Kimbualper_
gt; Galatasaraylılar Kayseri'nin golüne sevinmek için ayağa kalktı, oturana kadar Fenerbahçe golü attı. @YoncaRichardsss

Sporcu sağlık merkezi açıldı nbsp;
F.Bahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bulunan Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Kurum Doktoru ve Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi Direktörü Op.Dr. Asım Baykan, Başkan Aziz Yıldırım ve Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erkan'a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Merkezde acil yardım, sportif rehabilitasyon, spor yaralanmaları tanı ve tedavi birimi ile kondisyon salonu yer alıyor.
nbsp;Hababam farkı açıyor! Fenerbahçe zirvede tek başına

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...