Bakan İsmet Yılmaz açıkladı: Uçaklarımız havada

Bakan İsmet Yılmaz açıkladı: Uçaklarımız havada

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi çevresindeki gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Yılmaz, "Süleyman Şah Karakolu'nun bulunduğu yer, nbsp; Türkiye toprağıdır. Türk bayrağımız dalgalanır, askerlerimiz tarafından korunur. nbsp; Buraya karşı herhangi bir saldırı ihtimaline karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz nbsp; halindedir. Hatta çok net, uçaklarımız bile havadadır" dedi.

Bakan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sivas'ın Gemerek nbsp; ilçesinde gazetecilein gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

SURİYE'DEKİ TOPRAĞIMIZ

Bir basın mensubunun "Suriye'de bulunan ve Türkiye toprağı sayılan nbsp; Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bölge, El Kaide'ye bağlı Irak Şam Devleti nbsp; güçlerinin kontrolüne girdi. Burayla ilgili Türk askerlerine 'vur' emri verildi. nbsp; Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, "Süleyman Şah nbsp; Karakolu'nun bulunduğu yer, Türkiye toprağıdır. Türk bayrağımız dalgalanır, nbsp; askerlerimiz tarafından korunur. Buraya karşı herhangi bir saldırı ihtimaline nbsp; karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz halindedir. Hatta çok net, uçaklarımız bile nbsp; havadadır" diye konuştu.

Bu coğrafyada Türkiye'nin husumetini üzerine çekenlerin akibetinin nbsp; parlak olmadığını, Türkiye'yi düşman edinenlerin geleceğinin iyi olmadığını nbsp; vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Herkes tarihe dönsün baksın, Türk'e kim ihanet etmişse, bu ülkeyi kim nbsp; en zor döneminde yanlız bırakmışsa hepsi büyük hüsrana uğramıştır. Buna Ortadoğu nbsp; coğrafyası, Kırım da dahildir. Çünkü biz hak davanın savunucusuyuz. Eskiden ilahi nbsp; kelimetullah davacısının yeryüzündeki temsilcisiydik. Yani nedir o, hak hakim nbsp; olsun. Allah'ın yer yüzündeki halifesi olan insanlar kendi dili, dini ile özgürce nbsp; yaşasın. Dinde zorlama yok, biliyorsunuz. Bütün diller de Allah'ın nbsp; ayetlerindedir. Onda da bir zorlama yok, 'herkes istediğini konuşsun, herkes nbsp; huzur barış içerisinde yaşasın' diyorduk. Dolayısıyla Türkiye'nin husumetinden nbsp; kimseye bir iyilik gelmez. Türkiye'nin husumetini çekenlerin akıbeti berbat olur. nbsp; Dolayısıyla biz üzerimize düşeni yaptık. Ancak o çevredeki IŞİD güçlerinin nbsp; denetiminde olan bir bölgeden de bizim topraklarımıza bir saldırı olmayacağını nbsp; düşünüyoruz. Gereken tedbirleri aldık."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...