Cevdet Yılmaz'dan TÜİK açıklaması: Olay bireysel bir hadise

/ Kaynak: AA
Cevdet Yılmaz'dan TÜİK açıklaması: Olay bireysel bir hadise

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cevdet Yılmaz TÜİK binasına yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak olayın siyasi bir tarafının olmadığı, bireysel bir hadise olduğu belirtti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Psikolojik rahatsızlığı olan bir şahıs maalesef bu hadiseyi gerçekleştirmiş durumda. Kendisi de zaten olayla birlikte intihar etmiş durumda" dedi.Kars Valisi Eyüp Tepe'yi ziyaret eden Bakan Yılmaz, bu elim ve acı hadiseyi duyar duymaz helikopterle Kars'a geldiklerini ifade etti. Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve TÜİK camiasına da başsağlığı dileyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Gerçekten çok acı bir hadise. Bu hadiseyle ilgili valiliğimiz, emniyetimiz, savcılık makamı, ilgili kurumlarımız yoğun bir şeklide çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu an itibarıyla olayın siyasi bir tarafının olmadığı, bireysel bir hadise olduğu, psikolojik rahatsızlığı olan bir TÜİK çalışanının gerçekleştirdiğini belirlemiş durumdalar. Daha detaylı çalışmalar incelemeler tabii ki yürütülüyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyunu daha sağlıklı bir şekilde bilgilendireceğiz."


Valiliğin yaptığı açıklamaya şu anda ilave edilecek bir şey görünmediğini, kendisinin de ilgili kişilerden daha detaylı şekilde bilgi alacağını belirten Yılmaz, "Son derece üzüntü verici bir hadise. Hadisenin oluş biçimiyle hedef seçilen insanlardan da anlaşılacağı üzere psikolojik bir rahatsızlığı olan bir şahsın gerçekleştirdiği elim bir hadise. Tabii şu aşamada olayları geriye çevirebilmek mümkün değil. Bu acı büyük bir acı, bir daha böyle bir acı yaşamamayı temenni ediyorum. Bütün kars halkına da bu vesileyle başsağlığı diliyorum. Burada valimizle birlikte ilgili arkadaşlarımızla konuyu araştıracağız" diye konuştu.


- "Bir kademe ilerleme cezası verilmiş"
Bir gazetecinin, "Şahsın psikolojik sorunları olduğu için bakanlığa başvurduğu yönünde bir iddia var. Bu konuda ne söyleyecekseniz" yönündeki sorusuna Bakan Yılmaz, "Şimdi o konularla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Daha önce işe gelmeme, işi aksatma, bazı raporlar, çeşitli konular olmuş. Burada bakanlığa kendisinin de şikayetleri olmuş, Müfettiş gelmiş buraya, incelemeler yapılmış. İncemeler sonucunda, il disiplin kurulu, kendisinin haklı olmadığını, kurumsal anlamda çalışmalardan sonra bir kademe ilerlemesi cezası uygulamış. İşten atılma gibi bir durum söz konusu değil" yanıtını verdi.


Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bir kademe ilerleme cezası verilmiş. Burada muhtemelen psikolojik sorunları olan insanlar da biliyorsunuz farklı şeyler kurabiliyorlar farklı birtakım iddialar ortaya atabiliyorlar. Rahmetli müdürümüz de bu konuda savcılığa, 'Bana iftira atıyorlar' diye başvuruda da bulunmuş. Böyle detaylar söz konusu ama işin detayları ayrıca incelenecektir, ilgili kurumlarımız tarafından ama işin özü, bu psikolojik sorunları olan bir şahıs maalesef bu hadiseyi gerçekleştirmiş durumda. Kendisi de zaten olayla birlikte intihar etmiş durumda. Konuyla ilgili daha farklı detaylar oluştuğu zaman kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendireceğiz."


- "Rehin almayla ilgili bana gelen herhangi bir şey yok"
"Rehin alma durumu var mı" yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Şu ana kadar bize aktarılan, sekreterin olduğu yere gidiyor. Sekreter hanım bölge müdürünün yanında misafiri olduğunu, çalışanı olduğunu, meşgul olduğunu ifade ettiğinde, silahıyla ilk sekreteri yaralıyor. Sekreter yaralı bir şekilde kurtuluyor bu hadiseden. Zaten silahla gitmiş. Olayı gerçekleştiriyor, rehin almayla ilgili bana gelen herhangi bir şey yok. Kapıyı kilitleyip olayı gerçekleştirme gibi bir durum var" şeklinde konuştu.
Vali Eyüp Tepe de "Kapı kilitli olunca, ilk anda bu algı oluşmuş. Daha sonra içeriden silah sesleri de gelince emniyetimiz kapıyı kırmak suretiyle içeri giriyor, rehin alma durumu yok. O anda olayı gerçekleştirmiş zaten" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...