Haliç'e yeni misafirler geldi

Haliç'e yeni misafirler geldi

YAŞAM Haberleri

Haliç'te, Rus kefalinden barbuna, taraklı çırçırdan levreğe, iskorpitten benekli horozbinaya kadar 47 tür yaşamaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İSKİ tarafından geliştirilen ve 21 Ekim 2012'de hizmete alınan "Boğaz'dan Haliç'e Can Suyu Projesi", meyvelerini vermeye devam ediyor. Tünel sayesinde 1,5 yılda Sarıyer'den 60,5 milyon metreküp deniz suyunun ulaştırıldığı Haliç'te aralarında yalancı dil, has kefal, gümüş, benekli horozbina, Rus kefali, barbun, pisi, lüfer, taraklı çırçır, sardalya, levrek, eşkina, uskumru, iskorpit ve kömürcü kayasının da yer aldığı 47 tür balığın yaşadığı tespit edildi. Haliç için 758 milyon dolarlık yatırımla "Çevre Koruma Projesi" hayata geçirilirken, "Boğaz'dan Haliç'e Can Suyu Projesi" için de 44 milyon lira yatırım yapıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...