Rus Parlamentosu Kırım'ın ilhakını onayladı

Rus Parlamentosu Kırım'ın ilhakını onayladı

DÜNYA Haberleri

Rus Parlamontosunun alt kanadı Duma Kırım'ın ilhakını onayladı.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, 18 Mart'ta Moskova'da imzalanan ve Kırım ile Sivastopol'un Rusya'ya bağlanmasına onay veren belgeyi kabul etti. Yasa tasarısını 443 milletvekili onaylarken, bir milletvekili ret oyu verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan belgeyi onaylaması için dün Duma'ya sunmuştu. nbsp;Onaylanan belgede Kırım ve Sivastopol halkının kendi isteği ve özgür iradesiyle 16 Mart 2014'te düzenlenen referandumda Rusya Federasyonu'na bağlanma kararı aldığı belirtiliyor. Belgede 1 Ocak 2015 tarihine kadar geçiş dönemi yaşanacağı ifade ediliyor. Birleşme anlaşmasının Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi'nin de hafta içinde onay vermesi ve Putin'in imzasına sunulması bekleniyor.


KIRIM BAŞBAKANI: BUGÜN RUS PASAPORTUMU ALIYORUM
Öte yandan Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, bugün Rus pasaportu alabileceğini söyledi. Aksenov, "Bugün fotoğraflarımı çektirdim ve sanırım bugün Rus pasaportum olacak" dedi. Kırım'da 16 Mart'ta gerçekleşen referandum sonucunda Kırım halkının yüzde 96'sından fazlası Rusya'ya katılmaya 'evet' demişti. 18 Mart günü ise Kremlin'de gerçekleşen törende Rusya ve Kırım arasında imzalar atılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...