AB'den Twitter yasağı ile ilgili ilk açıklama Füle'den geldi

/ Kaynak: AA
AB'den Twitter yasağı ile ilgili ilk açıklama Füle'den geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu üyesi Füle, Twitter ile ilgili, "Açık tartışma demokrasiyi güçlendirir. Bu tür tartışmalar Türkiye dahil her yerde güçlendirilmelidir" dedi.

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engelinin "derin endişeler" doğurduğunu belirtti.Füle, yaptığı yazılı açıklamada, demokratik toplumlarda bilgi ve fikirlerin devletin müdahalesi olmadan alınıp verilebilmesi dahil ifade özgürlüğünün temel haklardan biri olduğunu ifade etti, vatandaşların iletişim ve iletişim araçlarının serbestçe seçiminde özgür olmaları gerektiğini ve bu özgürlüğün internete erişimi içerdiğini kaydetti.Füle, "Açık tartışma, şeffaflık ve hesap verilebilirliği teşvik eder ve nihayetinde demokrasiyi güçlendirir. Bu tür tartışmalar Türkiye dahil her yerde güçlendirilmelidir" dedi.Dijital gündemden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes de Twitter mesajında, "Türk halkı ve uluslararası toplum bunu gerçekte olduğu şekilde sansür olarak görecektir" değerlendirmesini yaptı.Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Konseyi üyesi ve AB üyeliğine aday bir ülke olarak Türkiye'nin ifade özgürlüğünde dışarıda kalamayacağını belirtti.AP Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten de "İşleyen bir demokrasi ve hukukun üstünlüğünde sosyal medya üzerinde blokaj kabul edilemez. Türk hükümetine gecikmeksizin bu sorunu çözmesi çağrısı yapıyorum" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...