Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Sarkozy'e çok sert açıklama

/ Kaynak: AA
Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Sarkozy'e çok sert açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: "Diktatörlerle ilgili hiçbir kıyaslama tahammül edilebilir değil "

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, hakkındaki dinleme iddialarına ilişkin Le Figaro gazetesinde yazdığı makale tepki çekti.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, polemiğe girmeyeceğini belirterek, "Diktatörlerle ilgili hiçbir kıyaslama tahammül edilebilir değil" dedi. Fransa'nın insan hakları ile tanınmaktan gurur duyan demokratik bir ülke olduğunu hatırlatan Hollande, her cumhurbaşkanı gibi yargının bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığı , masumiyet karinesi ilkelerini güvence altına almakla yükümlü olduğunu vurguladı. Hollande ayrıca, hukuki dinlemelerin 2004 yılında "başka bir çoğunluk" iktidarda iken çıkarılan bir yasa çerçevesinde yapıldığını söyledi.


"SARKOZY CUMHURİYETİN TEMEL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKSIN"


İçişleri Bakanı Manuel Valls ise "Sarkozy ülkedeki hukukçuları ve polisleri lekeledi, kendisini, daha önce korumakla yükümlü olduğu cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.
Sarkozy'nin partisi muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) Başkanı Jean-François Copé ise eski cumhurbaşkanının hükümetin ve medyanın iddialarına kaçınılmaz bir şekilde cesur ve güçlü bir cevap verdiğini söyledi.
Sarkozy, Le Figaro gazetesine kaleme aldığı makalede, yargı yoluyla dinlenmesinden, yeniden siyasete girip girmeyeceğine dair Fransız kamuoyunu meşgul eden birçok soruya yanıt verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...