Kayıp uçakla ilgili yeni gelişme

/ Kaynak: AA
Kayıp uçakla ilgili yeni gelişme

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya, Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde, kayıp yolcu uçağına ait olduğu sanılan iki cisim tespit ettiğini açıkladı.

Malezya, Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde, 8 Mart'tan bu yana haber alınamayan yolcu uçağına ait olduğu sanılan iki cisim tespit ettiğini açıkladı. nbsp; Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, arama çalışmalarına katılan bir geminin cisimleri incelemek üzere bölgeye hareket ettiğini belirtti.

Avustralya Donanması'na ait HMAS Success gemisinin cisimleri incelemek üzere bölgeye gittiğine işaret eden Hüseyin, geminin bugün ya da salı sabahı pilotun verdiği koordinatlara ulaşacağını kaydetti.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da arama çalışmalarına katılan P3 Orion uçaklarından birinin pilotunun okyanusta biri yuvarlak ve yeşil renkli, diğeri dikdörtgen ve turuncu renkli iki cisim gördüğünü söyledi.

Şinhua Haber Ajansı, bu sabah arama çalışmalarına katılan Çin'e ait IL-76 tipi uçağın okyanus üzerinde birkaç kilometrekarelik bir alana yayılmış beyaz renkli cisimler tespit ettiğini duyurmuştu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, pilotların büyük, dikdörtgen ve beyaz renkli cismin fotoğrafını çektiğini belirtmiş, "Hala zamana karşı yarışıyoruz. Ufacık bir umut kırıntısı olduğu sürece arama çalışmalarına devam edeceğiz" demişti.

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kula Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta çoğu Çin vatandaşı 239 kişi bulunuyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...