Mısır ordusundan "terörist" operasyonu

/ Kaynak: AA
Mısır ordusundan "terörist" operasyonu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkenin çeşitli kentlerinde "terörist gruplara" yönelik düzenlenen operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.

Mısır ordusunun ülkenin çeşitli kentlerinde "terörist gruplara" yönelik düzenlediği operasyonlarda 26 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Ordu güçleri, Kuzey Sina'da terör gruplarına ve suç çetelerine yönelik operasyon düzenledi. Aralarında haklarında arama kararı bulunan şüphelilerin de bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda silah ve mühimmata el konuldu. Bomba yüklü bir araç etkisiz hale getirildi" denildi. nbsp;


Açıklamada, "Refah kentinde 14 tünelin daha yıkımı gerçekleştirildi. 2 terörist yakalanarak silah ve mühimmatlarına el konuldu. Kahire'nin güneyindeki Halvan yolu üzerinde terör örgütlerine yönelik operasyanda ise 3 kişi gözaltına alındı" ifadesine yer verildi.


Mısır ordusu, geçen eylül ayından bu yana, askeri darbenin ardından güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların düzenlendiği Sina'da, "tekfirci" olarak tanımladığı gruplara yönelik operasyonlar düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...