Davutoğlu: Hadlerini bildirdi uçağı düşürdü

Davutoğlu: Hadlerini bildirdi uçağı düşürdü

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK'nın düşürdüğü Suriye uçağına ilişkin açıklamlarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Şerefli ve izzetli Türk Silahlı Kuvvetleri ve pilotlarımız hadlerini bildirdi ve uçağı düşürdü. Bizim için vatan toprakları ister havadan ister karadan ister denizden, bu topraklara tecavüz etmek isteyenlere haddini bildiririz" dedi.

Davutoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Akşehir ilçesinde partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ak Parti Selçuklu Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Talha Bayrakçı'ya rahmet dileyen Davutoğlu, "Talha kardeşimizin davasını sürdürmeye kararlı mısınız? Ondan aldığınız meşaleyi daha ileriye götürmeye kararlı mısınız? Bu, bir hizmet yarışı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir küresel güç, cihan devleti olması için yola çıktık . Bu menzile ulaşana kadar, Rabbimiz izin verdikçe, dizimizde derman oldukça çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kıskananlar çatlasın" sloganları üzerine Davutoğlu, kıskananların milletin gönlünün nasıl kazanılacağı konusunda ders almaları gerektiğini söyledi.

"Tarih bizden yanadır"

AK Parti'nin aziz vatanın bütün topraklarında al bayraklarla miting yapabilme kudretine sahip olan tek parti olduğunu anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hakkını yemeyelim Kılıçdaroğlu Konya'da miting yağmaya cesaret edemedi ama Akşehir'e geldi. Geldi de Akşehir yerine adayını tanıtırken Kırşehir dedi. Hatırlıyorsunuz değil mi? Sonra da 'oy verin' dedi. Üstat Nasrettin Hoca, hayatta olsaydı derdi ki 'evladım dereyi görmeden paçayı sıvama. Başkan olmak istediğin şehrin adını şaşırma' derdi. Biz Akşehir'i biliriz, Konya'yı biliriz. Akşehir ve Konya AK Parti kadrolarının, emanet ehli kadroların elindedir. Bundan hiç tereddütümüz yok. Allah bizden yanadır. Tarih bizden yanadır. 75 milyonluk kitle bizden yanadır. Bir kardeşimiz, Bünyamin kardeşimiz Suriye'de kaçırılmıştı. Kurtardığımızda sınıra gelirken aradım 'geçmiş olsun' dedim. 'Sayın bakanım siz Konya'da bir açıklama yaptınız, takip ediyoruz, inşallah kurtaracağız' dediniz içimde güven oldu. Sonra vakit biraz geçince bu kadar işin arasında bizimle ilgilenebildiler mi' dedim' dedi. Onun üzerine dedim ki: 'Bünyamin yanlış düşünmüşsün. Bizim için bir kişi 75 milyondur. 75 milyon kişi bir kişidir. Bizden başka 75 milyona aynı dille, aynı gönül diliyle hitap edebilen ikinci bir parti yok. Onun için AK Parti ve Sayın Başbakanımız hedefte."

TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı

Davutoğlu, düşürülen Suriye uçağıyla ilgili şunları söyledi:

"Bakın dün bir imtihan günüydü. Dün, Suriye rejiminin uçakları hava sahamızı ihlal etmeye kalktılar. Şerefli ve izzetli Türk Silahlı Kuvvetleri ve pilotlarımız hadlerini bildirdi ve uçağı düşürdü. Bizim için vatan toprakları, ister havadan ister karadan ister denizden, bu topraklara tecavüz etmek isteyenlere haddini bildiririz. Bugün bazı muhalefet sözcülerini dinlediğimizde sanki Suriye rejiminin sözcüleri konuşuyormuş gibi bunu seçimle ilişkilendiriyorlar. Çünkü onlar gidip de Esed bu varil bombalarını atarken,
nbsp;ellerini sıkan bir zihniyete sahipler. nbsp; Şimdi bakınız Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun silahlı kuvvetlerini, onun hükümeti sınırımızı korumuş hava sahamızı ihlal edilmesine hak ettiği cevabı vermiş. Hala Suriye rejiminin ağzıyla konuşuyorlar. 30 Mart'ta onların haddini bildirecek misiniz?"

HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...