Almanya'da hayatı felç eden grev

Almanya'da hayatı felç eden grev

DÜNYA Haberleri

Almanya'da havalimanları çalışanları bugün grev yapıyor. Grev nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. Sadece Frankfurt havaalanında 1400 çalışan grevde.

Almanya'da havalimanları çalışanları bugün grev yapıyor. Grev nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. Sadece Frankfurt havaalanında 1400 çalışan grevde. Almanya havalimanlarında öğle saatlerinde başlayacak greve yer hizmetleri, kargo işlemleri, bilet kontrolü, bakım ve servis çalışanları katılacak. Sadece Frankfurt havalimanında 1400 çalışanın greve gitmesi bekleniyor.

Münih, Düsseldorf, Köln-Bonn, Stuttgart, Hamburg ve Hannover havalimanlarında da greve gidilecek.
Almanya'da hayatı felç eden grev
Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, yaklaşık 600 uçuşunu iptal etti. Tüm havayolu şirketleri de, nbsp; yolculardan havalimanlarına gitmeden uçuşla ilgili bilgi edinmelerini istedi.

Türkiye'de ise Lufthansa'dan verilen bilgiye göre, yolcuların mağdur olmaması için uçuşlarını THY, Swiss ve Avusturya Havayolları ile yapabilecekleri öğrenildi.

Bu arada Lufthansa'nın İstanbul'dan saat 05.05'de Frankfurt'a, 12.10'da Münih'e, 13.00'de Frankfurt'a, 16.40'ta Frankfurt'a ve 17.30'da Frankfurt'a yapılacak olan seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Öte yandan saat 06.25'teki Münih seferinin 11.35'te yapılacağı belirtilirken, THY ile yapılan tüm ortak seferlerin ise zamanında yapılacağı açıklandı.
Almanya'da hayatı felç eden grev
Yaklaşık 2 milyon 100 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçi sendikası Verdi, 100 Euro'luk maaş zammı ve ücretlerin yüzde 3.5 oranında artırılmasını talep ediyor.

Bazı yolcular Alman Demiryolları İşletmesi'ne (Deutsche Bahn) bağlı trenlere yönlendirildi. Deutsche Bahn'ın bugün çalışan sayısını artırarak ek seferler koyduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...