Siber uzmanlar Dışişleri'nde böcek arıyor

Siber uzmanlar Dışişleri'nde böcek arıyor

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Suriye toplantısı kayıtlarının internete sızdırılmasının ardından tepeden tırnağa dinleme cihazı taramasından geçiriliyor.

Soruşturma çerçevesinde MİT ve polisin Siber Suçlarla Mücadele uzmanları da devreye girdi. Uzmanlar, öncelikle dinlemenin hangi teknikle yapıldığını çözmeye çalışıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında yapılan gizli Suriye toplantısının illegal olarak kaydedilmesiyle ilgili soruşturmada çok sayıda uzman görevlendirildi. nbsp;

Hem MİT'in hem de emniyetin Siber Suçlarla Mücadele birimi teyakkuzda. Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gözetiminde yürütülüyor.

Öncelikli olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odası böcek taramasından geçirildi. Bakanlığın tüm stratejik birimleri de aranıyor.

BAKAN'IN ODASINDA ARAMA
Soruşturmaya Davutoğlu'nun makam katında görevli tüm sivil personel ile koruma görevlileri de dahil edildi. O kata girmeye yetkili kişilerin de ifadesi alınacak. Bakanlığın güvenlik kamera sistemine ait kayıtlar geriye doğru taranıyor.

DIŞİŞLERİ NASIL DİNLENDİ?
Siber Suçlarla Mücadele uzmanları öncelikle dinlemenin hangi teknikle yapıldığını çözmeye çalışıyor.

Bu çerçevede, uzaktan ortam dinlemesi, odada bulunan herhangi bir kişinin cep telefonuna ya da odadaki bilgisayara casus yazılım yüklenmesi gibi seçenekler üzerinde duruluyor.

Uzaktan lazerli yansıtma sistemiyle dinleme ihtimaline karşı, dışişleri bakanlığının çevresindeki binalar da soruşturma kapsamında.

Uzmanlar, uzaktan dinlemenin mobil bir araçla yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Olayın ortaya çıkmasından sonra dışişleri bakanlığının yanı sıra devletin diğer tüm stratejik birimlerinin de böcek taramasından geçirileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...