2014 yerel seçim sonuçlarında dikkat çeken detay

/ Kaynak: DHA
2014 yerel seçim sonuçlarında dikkat çeken detay

GÜNDEM Haberleri  / DHA

30'u büyükşehir olmak üzere 81 ilde Ak Parti 49, CHP 13, BDP 10 ve MHP 8 ilde belediye başkanlığını kazanırken Mardin'de bağımsız aday Ahmet Türk kazandı.

Genel seçim havasında geçen yerel seçimde bir çok ilde tasnif birkaç saat içinde tamamlanırken, çekişmeli geçen illerde gece boyu ve itirazlar nedeniyle bugün de devam etti. 30'u büyükşehir olmak üzere 81 ilde Ak Parti 49, CHP 13, BDP 10 ve MHP 8 ilde belediye başkanlığını kazanırken, Mardin'de de BDP'nin desteklediği bağımsız aday Ahmet Türk belediye başkanı oldu.Çekişmeli geçen seçimde partilerin tasnif sırasında birbirine çok yakın oylar alması, sandık sonuçları geldikçe bir öne geçip bir geride kalması büyük iller ile Ağrı ve Yalova'da sonucun alınmasını geciktirdi. Bir çok yerde itirazlar nedeniyle oylar yeniden sayıldı.
Resmi olmayan sonuçlara göre, 74 ilde seçimi kazanan adaylar ve partileri şöyle:
ADANA: Hüseyin Sözlü (MHP)
ADIYAMAN: Fehmi Hüsrev Kutlu (AK Parti)
AFYONKARAHİSAR: Burhanettin Çoban (AK Parti)
AĞRI: Sırrı Sakık (BDP)
AKSARAY: Haluk Şahin Yazgı (AK Parti)
AMASYA : Cafer Özdemir (AK Parti)
ANKARA: Melih Gökçek (AK Parti)
ANTALYA: Menderes Türel (AK Parti)

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...