Adana'da seçimin sonucunu etkileyecek şaibe kuşkusu!

Adana'da seçimin sonucunu etkileyecek şaibe kuşkusu!

GÜNDEM Haberleri

Tutanakla tespit edilen ve Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen yasa ihlali, sonuçları etkileyebilir.

Adana Yüreğir'de tutanakla tespit edilen bir olay ve kamera görüntüleri, seçimde şaibe olduğu iddiasını kuvvetlendirdi. Yüksek Seçim Kurulu'na iletilen ihlal, sonuçları etkileyebilir. AK Parti Adana Büyükşehir adayı Abdullah Torun oyların yüzde 31.87'sini alırken, MHP adayı Hüseyin Sözlü yüzde 33.02 oy oranıyla birinci oldu.
Ancak seçim sırasında yaşanan olaylar ve kamera görüntüleri şaibeye neden oldu. Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda bulunan Yüreğir 1 ve 2 nolu Oy Toplama Merkezi'ne gelen oy torbalarından 300'e yakın sandık sonucu Yüksek Seçim Kurulu'na bildirilirken AK Parti oylarının BDP'ye, CHP oylarının ise MHP'ye yazıldığı öne sürüldü.
Ayrıca İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda oluşturulan Seyhan 3. Bölge Oy Toplama Merkezi'nde görevli hakim Remzi Nazlıcan'ın yoruldukları ve üşüdükleri iddiasıyla veri girişlerinin yapıldığı salonu ve oy torbalarının bulunduğu zemin kattaki depoyu kilitleyip, mühürledikten sonra gittikleri öğrenildi.
Hakim Remzi Nazlıcan ve ekipteki üyelerin salonu terk edip, gittiğine dair görüntüler kameraya yansırken tartışmalara da neden oldu. Yaşanan olay görevlilerce tutanakla tespit edildi. Mahalli İdareler Seçim Mevzuatı'na göre, "Sandık kurullarından gelen sonuç tutanaklarının, ilçe seçim kurullarınca birleştirilmesi ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemleri, açık ve aralıksız olarak yapılır" denmesine rağmen, hakim Remzi Nazlıcan başkanlığındaki ekibin görev yerini terk etmesi, o bölgedeki seçimin iptalini gündeme getirdi.
Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...