Korku tüneli! İşte Galatasaray'ı bekleyen tehlikeler...

Korku tüneli! İşte Galatasaray'ı bekleyen tehlikeler...

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe derbisini bir kurtuluş maçı olarak görüyor. Ancak dev maç öncesinde yönetimi tedirgin eden birçok konu var.

Galatasaray-Fenerbahçe derbileri her zaman özeldir ama pazar günü Arena'da oynanacak olan 90 dakika, sarı-kırmızılılar için hayati önem taşıyor. Fenerbahçe derbisini adeta bir kurtuluş maçı olarak gören Galatasaray Yönetimi, muhtemel bir mağlubiyet karşısında büyük sıkıntılar yaşayacak. İşte Cimbom'u bekleyen tehlikeler:
1- MANCİNİ'YE TAZMİNAT
Son haftalarda taraftarların istifaya davet ettiği Teknik Direktör Mancini'nin geleceği Fenerbahçe derbisine bağlı. Alınacak kötü bir sonuç sonrası Başkan Ünal Aysal'ın, taraftarın tepkisine daha fazla duyarsız kalamayıp İtalyan çalıştırıcının görevine son vermesi bekleniyor. Böyle bir durumda sözleşme gereği Roberto Mancini'ye 7 milyon euro tazminat ödenecek. İtalyan teknik adam kendi isteğiyle giderse G.Saray bu rakamı ödemekten kurtulmuş olacak.
2- DEVLER LİGİ RİSKİ
Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma yolunda Beşiktaş ile kapışan Galatasaray, Fenerbahçe'ye 3 puan kaptırırsa bu şansını tehlikeye atacak. Sarı-kırmızılılar ligi üçüncü sırada bitirmesi halinde ön eleme karşılaşmaları oynayacak. Elenme riskini hissedecek olan Galatasaray, gruplara kalsa da direkt katılan Beşiktaş ile katılım payını paylaşacak ve 4 milyon euro ile yetinmek zorunda kalacak. Bu durum yabancı oyuncuların Galatasaray tercihini bile etkileyebilecek.
3- ERKEN SEÇİM Mİ?
Derbinin sonucu yönetim kanadında da belirleyici olacak. 13 Nisan'da yapılacak Olağan Mali Genel Kurul'da üyelerin, Başkan Ünal Aysal'dan erken seçim isteme konusunda elleri güçlenecek. Şimdiden Turgay Kıran başkanlığa adaylığını açıklarken, eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un da başkanlık için kendi ekibini kurma çalışmalarına başladığı belirtiliyor.
4- ARENA KAPANABİLİR
Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamaya başladığından beri kötü tezahürattan dolayı ceza almadı. Yani tüm karşılaşmalarını taraftarının önünde oynadı. Derbiye kötü tezahürat ceza sınırında çıkacak olan sarı-kırmızılı futbolseverler eğer olası bir olumsuz sonuçta "küfürlü tezahürata" başvurursa sarı-kırmızılılar seyircisiz oynama cezası alacak. Ve bu Türk Telekom Arena için bir ilk olacak.
5- PROVOKASYON ENDİŞESİ
Çekinilen diğer bir nokta ise provokasyon ihtimali. Geçmiş derbilerden sabıkaları olan F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Meireles gibi isimlerin futbolcuları ve taraftarı tahrik etmesinden korkuluyor. Bu durumda sarı-kırmızılıların kırmızı kart görme tehlikesinin yanı sıra taraftarın da buna dahil olup kulübün 3-4 maç seyircisiz oynama cezası alma tedirginliği de yaşanıyor. nbsp; gt; Bahadır Çokişler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...