SMDK'nın 13. dönem genel kurul toplantısı başladı

/ Kaynak: AA
SMDK'nın 13. dönem genel kurul toplantısı başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun 13'üncü dönem genel kurul toplantısı İstanbul'da başladı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Luey Safi, 3 gün sürmesi beklenen 13'üncü dönem genel kurul toplantısının ilk oturumu sonrası yaptığı basın açıklamasında, Suriye yönetimiyle gerçekleşmesi muhtemel görüşmelerde siyasi çözümü zora sokan tarafa mesuliyet yüklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda Birleşmiş Milletler'in (BM) karar çıkarması gerektiğini vurgulayan Safi, "Cenevre görüşmelerini Rusya'nın desteklediği Suriye yönetimi çıkmaza sokmuştur. Rusya ve Suriye yönetimi görüşmelerin geleceği için bir çabasının olmadığını göstermiştir. BM, görüşmelerin başarısız olmasına neden olan tarafa sorumluluk yüklemeli" dedi.

Cenevre 3 konferansına da değinen Safi, " SMDK üyelerinin bu konuda farklı bakış açıları olacaktır. Cenevre 2'deSuriye yönetimi zaman kazanmaya çalışmıştır" diye konuştu.

SMDK'nın 13'üncü dönem genel kurul toplantısına da değinen Safi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün konseyden çekilen üyelerin geri dönmesi gibi önemli bir konuyu ele aldık. Siyasi ve organize bağlamında da konseyin gelecekteki tutumunu masaya yatırdık." nbsp;

Ayrıca Suriye'deki askeri durumun da konuşulduğunu kaydeden Safi, Suriye içerisinde ve komşu ülkelerdeki mülteciler konusunun yanı sıra Suriye'ye insani yardımların ele alındığını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...