Dünyayı Türkler güzelleştirecek

Dünyayı Türkler güzelleştirecek

Ekonomi Haberleri

ABD'den Irak'a kadar birçok ülkeye 2013'te 1.2 milyar dolar tutarında ihracat yapan kozmetik sektörü hedef büyüttü

Türkiye, kozmetikte en hızlı ilerleyen ülkeler arasında. Her geçen yıl, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar birçok ülkede tercih edilmeye başlanan Türk kozmetik ürünlerinin ihracatının artırılması için de faaliyetler yoğunlaştırılıyor. 4-7 Nisan 2014 tarihleri arasında İtalya'nın Bologna kentinde gerçekleştirilen Cosmoprof Worldwide Bologna'da 33 Türk firması Türkiye'yi temsil etti. Nisan ortasında da Dubai'de 80 Türk firması ülkemizi temsil edecek. Son 5 yılda ihracat atağı ile kimya sektörünün en dikkat çeken alt sektörlerinden kozmetik, Bologna'daki fuarda gövde gösterisi yaptı. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birilği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, "Sektör ihracatımız her ne kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da ağırlık kazansa da Avrupa, önem verdiğimiz pazarlardan. Özellikle AB'deki toparlanma, ihracatımızı olumlu etkiledi" dedi.
İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Akat Kozmetik Genel Müdürü Mehmet Akat da dünyanın birçok ülkesine toplam 1.2 milyar dolar ihracat yapan sektöre, Orta Doğu'da Türk dizilerinin büyük katkısı olduğunu söyledi. Avrupa'da H amp;M, Marks amp;Spencer gibi dev zincirlere Türk şirketlerinin imalat yaptığını ifade eden?Akat, Orta Türk markalarının özel markalı üründe hızlı büyüdüğünü söyledi.

nbsp;Dünyayı Türkler güzelleştirecek


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...