İskeleden denize düşen bebek yaşam savaşı veriyor

/ Kaynak: AA
İskeleden denize düşen bebek yaşam savaşı veriyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Prof. Dr. Çıtak, Eminönü İskelesi'nde bebek arabasından denize düşen Ahmet Nedim E'nin beyninin ciddi hasar gördüğünü ve tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Agop Çıtak, Eminönü İskelesi'nde bebek arabasından denize düşen Ahmet Nedim E'nin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle beyninin ciddi hasar gördüğünü belirterek, tedavisine devam edildiğini bildirdi.

Çıtak, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Nisan'da hastanelerine getirildiğinde çocuğun kalbinin durduğunu, nefes almadığını ve bilincinin kapalı olduğunu belirtti.

Ahmet Nedim'in, Çocuk Acil Birimi'nde yaklaşık 30 dakika canlandırma işlemi uygulandıktan sonra kalbinin çalışmaya başladığını ve yoğun bakım ünitesine sevk edildiğini kaydeden Çıtak, şöyle devam etti:

"Bu sabah itibarıyla bilinci kapalı olan hasta, suni solunum cihazına bağlı olarak çocuk yoğun bakım ünitesinde izlenmektedir. Hastanın çocuk acile getirilene kadar uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle tüm dokular ve özellikle beyin ciddi hasar görmüştür. Dokulardaki bu hasarı azaltmaya ve düzeltmeye yönelik tedaviler devam etmektedir. Hastanın hayati riski devam etmektedir."

- Olay

Eminönü'ndeki Üsküdar-Kadıköy Motor İskelesi'nde 4 Nisan'da deniz motoruna binmek isteyen anne Kübra E'nin bebek arabasındaki 1 yaşındaki çocuğu Ahmet Nedim E, denize düşmüştü. Vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan çocuk, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...