'Avrupa'da risk geride kaldı'

'Avrupa'da risk geride kaldı'

Ekonomi Haberleri

Avrupa tahvil piyasasının kıta ekonomisinin iyileşme yolunda emin adımlarla ilerlediği sinyali verdiği belirtildi.

CNBC yayına katılan bir ekonomist, Avrupa tahvil piyasalarının kıta ekonomisinin "iyileşme yolunda ilerlediğine" işaret ettiğini söyledi. Finansal danışmanlık şirketi Starwood'un Başkanı Barry Sternlicht, "Tüm yıl boyunca İspanya ve İtalya'nın 10 yıllık tahvillerini takip ettim. Tahvillerin getirileri yüzde 4 eşiğini geçer geçmez, Avrupa'nın kötü günleri geride bıraktığını söyleyeceğiz. Ama şimdilik Euro Bölgesi'nde risk geride kaldı" dedi.

FARK KALMADI

Sternlicht, "Şu anda İspanya ve İtalya'nın 10 yıllık tahvilleriyle ABD gösterge 10 yıllık tahvilleri arasında getiri farkı neredeyse kalmadı" diye devam etti. Aynı zamanda Starwood Hotels zincirinin de sahibi olan iş adamı, geleceği parlak Avrupa'daki fırsatları değerlendirmek istediğini söyledi. Sternlicht, bunun için İngiltere'de 50'den fazla otelden hisse aldığını belirtti ve şöyle devam etti: "Birkaç yıl içinde ortaklık anlaşmaları imzalayıp, halka arzlar gerçekleştireceğiz."

HERKES YÜZÜNÜ AVRUPA'YA ÇEVİRDİ

İşadamı Avrupa'nın geri dönüş yapacağına sadece kendisinin inanmadığını söyledi ve "Şu anda Avrupa'ya inanılmaz bir yatırımcı ilgisi var. Umutlu olanlar, temkinli yaklaşanlar, şüphe edenler herkes kıtaya yöneliyor. Herkes yüzünü Avrupa'ya çevirdi. Ama dikkat edilmesi gereken bir şey var. Kıtadaki bankalar hala yüksek geri ödenmeye kredilere sahip" diye devam etti. Sternlicht, şu anda İtalya ve İspanya'nın öne çıkan ülkeler olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...