Boko Haram'dan köy baskını: 28 ölü

/ Kaynak: AA
Boko Haram'dan köy baskını: 28 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının dün ve önceki gün düzenlediği saldırılarda 28 sivil hayatını kaybetti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının dün ve önceki gün düzenlediği saldırılarda 28 sivil öldü. İshak Inuwa adlı görgü tanığı, AA muhabirine, Boko Haram militanlarının perşembe günü Kerenuwa köyüne düzenlediği saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Inuwa, militanların köylülerin evlerini bastığını ve pazar yerini ateşe verdiğini belirterek, "Güzel Kerenuwa'mızda birkaç evimiz kaldı" dedi. İshak Inuwa, Boko Haram militanlarının, gençlerden örgüte katılmalarını istediğini, kabul etmeyenlere ateş açarak öldürdüğünü ifade etti. Saldırı yerel polis tarafından da doğrulandı.

Boko Haram militanlarının Kimba'ya düzenlediği saldırıda da en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, yine perşembe akşamı Chibok çevresinde 5 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Borno eyaletinde son bir haftada Boko Haram militanlarının 100'den fazla kişiyi öldürdüğü sanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...