Gökçeada ve Şarköy'de yaralılar var! İşte son bilgiler...

/ Kaynak: DHA
Gökçeada ve Şarköy'de yaralılar var! İşte son bilgiler...

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Türkiye genelinde hissedilen ve korku yaşatan bir deprem meydana geldi. Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26'da 6,5 büyüklüğünde depremle sallandı.

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26'da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu'dan Edirne'ye, İstanbul'dan İzmir'e, Çanakkale'den Eskişehir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin merkez üssü Gökçeada'nın batısı... nbsp;Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy'de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
GÖKÇEADA'DA BAZI BİNALARIN ÇATILARINDA GÖÇME
GÖKÇEADA açıklarında meydana gelen depremde Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldiği öğrenildi. Bazı vatandaşların hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
ÇANAKKALE'DE YIKILAN BİNA YOK
Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.
Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi. Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi. nbsp;
DEPREM SONRASI HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
GÖKÇEADA'DA DEPREMİ YAŞAYAN VATANDAŞ ANLATTI: KAYALAR SALLANDI
Depremi hisseden bir kişi o anı şöyle anlattı:
Deniz kenarındaydım. Kayalar sallanmaya başladı, korkuyla kaçışmaya başladık.
Kayalar altımızdan kaymaya başladı. nbsp;20 – 25 saniye sürdü
Kayaların altından inanılmaz bir uğultu gelmeye başladı
Şehir merkezine geldim. Binalarda ve insanlarda gözle görülür bir şey görmedim. Ama herkes sokaklarda büyük panik var
Binalarda bir sıkıntı görünmüyor. Kaleköy, Bademliyi net gördüm hiçbir şey yok.
TABAKLAR BARDAKLAR KIRILDI
Gökçeada'da deprem anını yaşayan başka bir vatandaş büyük panik yaşadıklarını ve o sırada evdeki kitaplığın devrildiğini, tabak ve bardakların kırıldığını belirtti.
20 KİŞİ KORKU NEDENİYLE HASTANEYE KALDIRILDI
Gökçeada'da 20 kişinin korku ve oanik nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...