Acılı anneden tokat gibi cevap! 'Oğlum sizin yüzünüzden öldü'

Acılı anneden tokat gibi cevap! 'Oğlum sizin yüzünüzden öldü'

GÜNDEM Haberleri

Uğur Kurt'un annesi Gülnaz Kurt, 'Oğlum sizin yüzünüzden öldü' diye tepki gösterdi. Kurt'un yakınları da provokatörleri cenazeden kovdu.

İstanbul Okmeydanı'nda önceki gün çıkan olaylarda cemevi bahçesinde başından vurularak öldürülen Uğur Kurt(30), Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Üzeyir köyünde son yolcuğuna uğurlandı. Bir çocuk babası Uğur'un Fenerbahçe formasına sarılı "Adalet istiyoruz" yazısının bulunduğu tabutu, omuzlara alınarak köyde bulunan cemevi bahçesine getirildi. Cenaze namazının ardından Kurt'un tabutu, köy mezarlığına doğru yola çıktı. Sivas merkezden otobüslerle cenazeye katılmak üzere gelen Sivas Demokrasi Platformu üyeleri bu sırada 'Katil devlet hesap verecek' sloganları atmaya başladı.Oğlunu genç yaşta karanlık bir kurşuna kurban veren Gülnaz Kurt, provokasyon çıkarma çabasında olan gruba tepki gösterdi. Anne Kurt ''Oğlum sizin yüzünüzden öldü" diyerek feryat etti. Grup, slogan atmaya devam edince Kurt'un kız kardeşleri Yeliz Boğa ve Filiz Kılıçkaya da ''Gelmeyin istemiyoruz, gidin buradan'' diye bağırdı. Grubun üstüne yürümek isteyen acılı kız kardeşleri yakınları güçlükle sakinleştirdi.
Baba Kemal Kurt, kelimelerin tükendiği yerde olduklarını ifade ederek "Yavrumun mekanı cennet olsun. Suçlular bulunsun. Adalet varsa bu memlekette, kanun varsa oğlumun katillerini bulsunlar" dedi. Cenazenin defnedilmesinin ardından acıya daha fazla dayanamayan Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt mezarlıkta baygınlık geçirdi. Acılı eşe 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Bir süre sonra kendine gelen acılı eşi ağabeyi kucağına alarak ambulansa götürdü. Cenaze törenine bazı CHP milletvekilleri de katıldı.
Bu arada Okmeydanı'ndaki olaylarda hayatını kaybeden Ayhan Yılmaz'ın cenazesi de ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alındı ve Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü. Yılmaz'ın naaşı ikindi namazına müteakip Okmeydanı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda defnedildi.

nbsp;Acılı anneden tokat gibi cevap! 'Oğlum sizin yüzünüzden öldü'
nbsp;Acılı anneden tokat gibi cevap! 'Oğlum sizin yüzünüzden öldü'
Provoke edilmek istenen cenaze töreninde Kurt'un babası Kemal, annesi Gülnaz ve eşi Narin Kurt fenalık geçirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...