Başbakan Erdoğan Köşk için kaç oy aldı?

Başbakan Erdoğan Köşk için kaç oy aldı?

GÜNDEM Haberleri

Yapılan anket sonuçlarına göre, halkın yüzde 52'si "Başbakan Köşk'e çıkmalı" dedi. Parti teşkilatının desteği ise daha yüksekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili olarak teşkilatın yanı sıra halkın da nabzı tutuldu. Kamuoyu anketinden yüzde 52 oranında Erdoğan'a destek çıktı. Başbakan Erdoğan'ın, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına yönelik AK Parti içindeki istişareleri devam ediyor. Milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, büyük kongre delegeleri ve parti kurucularıyla bir araya gelinen toplantılarda Erdoğan'a büyük destek çıkmıştı. Genel Merkez yönetiminin bu istişarelerde yaptığı anketlerde katılımcıların yüzde 63'ünün Erdoğan'ın Köşk'e aday olması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Nisan ayı içinde 50 bin kişinin katıldığı Köşk anketinde ise katılımcıların yüzde 52'sinin Başbakan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedikleri sonucu çıktığı ifade edildi. Hem teşkilatta hem de kamuoyu anketinde Başbakan'ın aday olması durumunda ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğine yönelik tespit de yer aldı. Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Haziran ayının ortasına kadar aday olup olmayacağını açıklayacağı belirtiliyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilen yerlerde 1 Haziran'da yapılacak seçimlerin hemen ardından ise Başbakan'ın partinin en yetkili kurulu olan Merkez Karar Yürütme Kurulu'nu toplayacağı ve bu toplantıda adaylık konusunu netleştireceği belirtiliyor.
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...