Yahudi müzesindeki katliamın görüntüleri - İZLE

Yahudi müzesindeki katliamın görüntüleri - İZLE

DÜNYA Haberleri

Brüksel'de Yahudi Müzesi'ne girip dört kişiyi öldüren saldırganın güvenlik kamera görüntüleri medyaya dağıtılırken, kendisini tanıyanlardan yardım istendi.

Brüksel'deki Yahudi Müzesi'nin önünde otomobilini park ettikten sonra içeri giren saldırgan yanındaki tüfekle içeridekilere ateş açarken İsrailli yaşlı bir çift ile bir kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Saldırgan daha sonra hızla dışarı çıkarak otomobile binip kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı da kurtarılamayınca ölü sayısı dörde çıktı. Belçika medyası saldırıyla ilgili bir kişinin yakalandığını bildirirken, bu kişinin saldırgan olmadığı ortaya çıktı.

Polis saldırıyla ilgili müzede çekilen güvenlik kamerası görüntülerini medya ile paylaşırken, saldırganı gören veya tanıyanların en yakın güvenlik birimine haber vermesini istedi.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırı nedeninin antisemitizm olduğu üzerinde durulduğunu, ülkedeki bütün Yahudi kurum ve kuruluşlarının polis korumasının takviye edildiğini bildirdi. nbsp; Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, saldırıyı kınadı. nbsp;
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...