Miraç Kandili için Mescid-i Aksa'ya gidene Papa engeli

Miraç Kandili için Mescid-i Aksa'ya gidene Papa engeli

DÜNYA Haberleri

Papa'nın Kubbet-üs Sahra ziyareti öncesi yoğun güvenlik tedbiri alan İsrail askerleri, Mescid-i Aksa'ya kimseyi sokmadı.

Katolik aleminin lideri Papa Franciscus, Batı Şeria'daki temaslarını tamamladıktan sonra İsrail'e geçti. Ben Gurion havaalanında konuşma yapan Papa, "İsrail'in olduğu kadar Filistinlilerin de özgürce yaşayacağı bir vatana sahip olma hakkı var"?dedi. Papa daha sonra Mescid-i Aksa avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra'yı ziyaret etti. Kral Abdullah'ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed, Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve önde gelen Filistinliler tarafından karşılandı. İsrail polisi ise Papa'yı karşılama hazırlıkları gerekçesiyle olağanüstü güvenlik tedbiri aldı. Miraç Kandili sebebiyle aralarında Türklerin de bulunduğu binlerce kişi sabah namazını kılmak için geldikleri Mescid-i Aksa'ya sokulmadı. Papa'nın ziyaretinin Miraç Kandiline denk gelmesine tepki gösteren Müslümanlar, "Başka gün yok muydu?" diyerek tepki gösterdi. nbsp;Papa, ardından Yahudiler için kutsal olan Ağlama Duvarı'nı ziyaret etti. Kısık sesle bir kağıda yazdığı dileğini okuyan Papa Franciscus, daha sonra dileğini Yahudi geleneğinde olduğu gibi dileğini taşların arasına bıraktı. Papa son olarak, Yahudi ulusal hareketi ve Siyonizm'in kurucusu Theodor Herzl'nin mezarını ve "Yad Vaşem" soykırım müzesini ziyaret etti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...