Dikilen gözleri görecek

Dikilen gözleri görecek

YAŞAM Haberleri

Balık hastalığına yakalanan ikizlerin gözleri, 3 aylıkken dikildi. Kardeşler şimdi gözlerinin açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, nadir görülen ve halk arasında balık hastalığı olarak bilinen "Iktiyozis Vulgaris" hastalığıyla mücadele eden 5 yaşındaki ikiz kardeşler, hastalığın zarar vermemesi için 3 aylıkken dikilen gözlerinin açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Özan ailesinin ikiz çocukları 5 yaşındaki Muhammed ve Abdullah Özan, kalıtsal bir cilt hastalığı olan ve hastalığı taşıyan kişilerde kurumuş ve adeta balık pulu gibi görünüm alan İktiyozis Vulgaris hastalığıyla dünyaya geldi. Doktorlar hastalık sebebiyle gözleri açık uyuyan Muhammed ve Abdullah'ın gözlerini zarar görmemesi için dikti. Buna rağmen, doğuştan bu hastalıkla mücadele eden kardeşlerden Muhammed bir gözünü kaybetti. 3 çocuk annesi Aynur Özan (30), nbsp;"Çocuklarım uyuduğunda göz kapakları kapanmıyor. Bu yüzden gözleri hasar görmeye başladı. Doktorlar koruma amaçlı göz kapaklarını dikti. Çocuklarım doktorların açık bıraktığı küçük bir bölümden görebiliyor. Genetik olduğu için tedavisi olmayan bir hastalık. Büyüdüklerinde rahatsızlıkları biraz hafifleyecekmiş. Doktorlar o zaman dikilen gözleri açmayı düşünüyor" dedi. Özan, çocuklarına daha temiz bir ortam sağlamak için Kızıltepe Kaymakamlığınca düzenlenen halk toplantısına katılarak sıkıntılarını Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e anlattığını ifade ederek, Ermiş'in kendilerini destek sözü verdiğini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...