Donetsk'te gergin bekleyiş

/ Kaynak: AA
Donetsk'te gergin bekleyiş

DÜNYA Haberleri  / AA

Hayatın durma noktasına geldiği Donetsk'te Ukrayna ordusunun şehre yönelik olası operasyonu için yollara barikatlar kuruldu. Halk şehri terk ediyor.

DONETSK (AA) – Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde havaalanının kontrolü için yaşanan çatışmaların ardından Ukrayna ordusunun şehre ilerlemesi bekleniyor.

Pazartesi günü erken saatlerde Rusya yanlısı 50 silahlı ayrılıkçının havaalanını kontrolünü ele geçirmesinden sonra Ukrayna ordusunun başlattığı operasyonlar zaman zaman devam ediyor.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov'un dün yaptığı, "kontrol tamamen ordunun elinde" açıklamasının ardından, bu sabah ayrılıkçıların havaalanına sızma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Ukrayna uçakları ve helikopterleri, havaalanı çevresinde mevzilenen ayrılıkçılara saldırı düzenledi.

Operasyonun ardından şehrin girişlerine kurulan barikatlar, ordunun olası ilerleyişini engellemek için güçlendirildi. Silahlı ayrılıkçılar, dürbünle barikatlarda nöbet tutmaya başladı.

-Halk şehri terk ediyor-

Bu arada Ukrayna ordusunun şehre girmesi durumunda sokak çatışmaları yaşanmasından endişelenen halk şehri terk etmeye başladı. Donetsk'ten tek çıkış olan tren seferlerinde, zaman zaman çatışmalar nedeniyle aksamalar yaşanıyor.

AVM'lerin ve nbsp; birçok dükkanın hala kapalı olduğu Donetsk'te, şehri terk etmeyenler mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...